UTRIKES. Minst 86 personer har dödats och cirka 200 skadats i samband med explosionerna i Turkiets huvudstad Ankara och dödssiffran befaras stiga.

Ankara-attack4

Under lördagen hölls en kurdisk demonstration i Turkiets huvudstad Ankara. De demonstrerade mot den turkiska regeringens behandling av PKK-gerillan och den konflikt som finns mellan de båda parterna.

Enligt uppgifter ska de ha varit självmordsbombare som utförde dåden. Men denna uppgift är ännu inte bekräftad av turkiska myndigheter.

Den turkiska regeringen har sedan tidigare utlyst krig mot den kurdiska PKK-gerillan som de även stämplat som terrorister. Den senaste tiden har väpnade aktioner skett dagligen mellan gerillan och säkerhetsstyrkorna.

Turkiets president Tayyip Erdogan fördömer dagens terrordåd och menar att det utförts i syfte att skada landets enighet och broderskap.

Turkiet förändrade nyligen sin policy mot IS och har låtit USA göra flygräder mot dem från flygbasen Incirlik. Dock finns inga tecken i nuläget som visar på att de skulle vara IS som ligger bakom attacken.

Källor:
Minst 86 döda i Ankara
At least 86 killed in twin bombings near train station in Turkey’s capital


  • Publicerad:
    2015-10-10 20:10