Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Turkiet hotar invadera Grekland

UTRIKES. Turkiska politiker har uttalat hot om att invadera Grekland angående ett antal öar som Turkiet anser sig ha rätt till. Även den turkiska presidenten har gjort hotfulla uttalanden.

Erdogan efter kurdiska omröstningen: “Israeliska flaggor kommer inte att rädda er”

MELLANÖSTERN. Efter att irakiska kurder röstade ja till självständighet från Baghdad har Turkiets president Erdogan hotat med både militära och ekonomiska sanktioner. Han hånar också kurderna för att de viftar med israeliska flaggor och påpekade att Israel "inte kommer att rädda" dem.

Turkiet hotar Europa med ny flyktingvåg

UTRIKES. Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu hotar med att upphäva flyktingöverenskommelsen landet slöt med EU, om inte unionen erbjuder turkiska medborgare visumfrihet senast i oktober i år.

Turkar demonstrerade i Tyskland

TYSKLAND. Under gårdagen samlades cirka 50 000 supportrar till Turkiets president Erdogan och hans regim i Köln för att visa sitt stöd. Det viftades med turkiska flaggor och ”Allahu akbar” skanderades av demonstranterna.

Stort antal dödade vid explosioner i Turkiet

UTRIKES. Minst 86 personer har dödats och cirka 200 skadats i samband med explosionerna i Turkiets huvudstad Ankara och dödssiffran befaras stiga.