Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hon släppte film från ISIS — innan ISIS själva hunnit göra det

Av Robin Palmblad, 2015-03-20
robin.palmblad@nordfront.se

KRIGSHETS. Ett amerikanskt företag kallat SITE har lyckats släppa en film från Islamska staten, innan terrorgruppen själva hunnit göra det.

Rita Katz från SITE Intelligence Group.

Rita Katz driver SITE Intelligence Group.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Terroristgruppen Islamska staten (ISIS) har gjort sig känd för brutala avrättningar, som filmats och presenterats för västvärlden innevånare.

Ofta är det en kvinna vid namn Rita Katz och hennes företag SITE Intelligence Group, lokaliserat i Maryland, USA, som förser västvärldens massmedia med dessa filmer.

Katz föddes 1963 i en välbärgad judisk familj, boendes i Irak. På Wikipedia beskrivs på ett dramatiskt vis hur Katzs far greps och avrättades för spioneri åt Israel:

Efter sexdagarskriget och strax efter Saddam Husseins Baathparti tog makten i Irak 1968, greps hennes far anklagad för spioneri för Israel. Familjens egendom konfiskerades av staten, och resten av familjen placerades i husarrest i en stenkoja. Följande år, efter att ha torterats, dömdes Katz far och avrättades i en offentlig hängning på det centrala torget i Bagdad till applåder av mer än en halv miljon irakier; regeringen erbjöd gratis resa till människor från provinserna så att dessa skulle kunna bevittna avrättningen, och magdansöser uppträdde inför publiken. Katz mor lyckades fly till fots med sina tre små barn till Iran, och därifrån de tog sig till Israel.

Släppte ifrågasatt Al Qaida-film —  innan Al Qaida själva släppt den

Skärmklipp från Bin Laden-filmen som SITE släppte innan Al Qaida hunnit göra det.

Skärmklipp från Bin Laden-filmen som SITE släppte innan Al Qaida hunnit göra det.

Redan 2007 publicerade SITE en nyinspelad film som sägs vara gjord av Usama bin Ladin — och filmen släpptes dessutom ett dygn innan den USA-skapade terrorgruppen Al Qaida själva valt att släppa den. Det var alltså genom SITE som amerikanska myndigheter först fick åtkomst till filmen.

Filmens autenticitet är dock ifrågasatt, bland annat eftersom alla referenser till vid tidpunkten aktuella händelser skedde då filmen av en händelse ”frös” och blev en bildruta med tillhörande ljudspår, under 10 minuter.

Enligt vissa avfärdade filmen, vid tidpunkten då den släpptes, rykten om att bin Ladin i själva verket varit död sedan länge. Hur SITE lyckades klå den enorma amerikanska underrättelseapparaturen är ännu okänt.

Släppte halshuggningsfilm — innan ISIS själva släppt den

Hör Rita Katz uttalanden.

I en intervju, som kommit att bli uppmärksammad i och med Katz uttalanden, berättar hon att hennes företag släppte filmen som visar avrättningen av Steven Sotloff — före terrorgruppen själv publicerat filmen.

I dagsläget är det oklart hur SITE lyckats med detta och en talesmän för SITE vägrar att lämna ytterligare kommentarer om var Sotloff- eller bin Ladin-filmen hittades.

Steven Sotloff var en israelisk-amerikansk dubbelmedborgaren som IS avrättade den 2 september 2014. Rita Katz och hennes företag SITE släppte avrättningsfilmen innan IS själva gjort det.

Steven Sotloff var en israelisk-amerikansk dubbelmedborgare som IS ska ha avrättat den 2 september 2014.

Rita Katz var märkligt nog den första personen på twitter att nämna att den jordanska piloten Mu'adh al-Kasasibah eldats upp.

Rita Katz slår inte bara den samlade amerikanska underrättelsetjänsten, hon slår även alla människor på Twitter. I skärmdumpen ovanför är hon även först att berätta om att den jordanske piloten Mu’adh al-Kasasibah eldats upp.

”ISIS är skapade av USA:s allierade”

Generalen och före detta presidentkandidaten och NATO-chefen i Europa, Wesley Clark, hävdade nyligen att ISIS skapades av ”USA:s allierade”.

Nyligen greps tre israeliska medborgare i ett högkvarter från vilket Islamska staten (ISIS) planerade sina militära operationer. Männen misstänks nu ha agerat militära rådgivare åt terrorgruppen.

Samtidigt menar fler och fler på att ISIS är en skapelse av USA och/eller dess allierade.

Här kommer ytterligare en film i vilken journalisten Ben Swann menar på att så är fallet:

Här förklarar en upprörd Christopher Greene hur ISIS utnyttjas för att hetsa västvärlden till fortsatt krig i Mellanösternregionen:

”Tack gode gud för ISIS”

Avslutningsvis kommer en film som visar då en neokonservativ amerikan nyligen utbrast ”tack gode gud för ISIS … USA kommer att vara i Mellanöstern för evigt”.

Uttalandet skedde under ett arrangemang kallat David Horowitz’s Restoration Weekend och mannen menar på att ISIS är bra för staten Israel, bland annat för att den hetsar det krigströtta väst till intervention i Mellanösternregionen.

Han berättar även att han är gift med en judinna och har judiska barn och är en stark anhängare av staten Israel:


  • Publicerad:
    2015-03-20 21:00