UTRIKES. Syriens president uppmanar nu de europeiska länderna att sluta stödja terroristerna i Syrien och hjälpa syrierna att återvända till sitt hemland. Enligt presidenten har Väst själva orsakat den så kallade ”flyktingströmmen”.

Syriens president Bashar al-Assad riktar ännu en gång hård kritik mot västvärlden som har anser själva har orsakat den så kallade ”flyktingströmmen”. Han uppmanar nu de europeiska länderna att sluta stödja terrorister i Syrien och hjälpa syrierna i Europa att återvända till sitt hemland.

— Jag skulle vilja be varenda person som har lämnat Syrien att återvända, berättade president Assad i en intervju med en nyhetsbyrå.

Men tyvärr är detta inte möjligt menar Assad som understryker att terroristerna måste besegras innan syrierna kan resa hem igen. Samtidigt svor han att fortsätta sin kamp mot terrorismen. Men han uppger ändå att han tror på förhandlingar och politiska handlingar.

— Även om vi förhandlar så kommer det inte att innebära att vi slutar bekämpa terrorism, sa han.

Inbördeskriget i Syrien har enligt officiella siffror skördat över 250 000 människors liv och har tvingat över 11 miljoner syrier på flykt. Vissa har flytt till Europa men merparten av alla har flytt till grannländer i stora flyktingläger. Kriget har nu pågått i fem år och regeringsstyrkorna har nu vind i seglen och tar tillbaka mer och mer mark från terroristerna med hjälp av ryskt stridsflyg.

Källa:
Syria’s Assad: Europe Must Help Refugees Return


  • Publicerad:
    2016-02-25 13:10