TURKIET. En städare på ett flyktingläger i Turkiet ska ha våldtagit ett stort antal pojkar med syrisk härkomst och döms nu till 108 års fängelse.

nizip

Unga pojkar i flyktinglägret i Nizip där en serievåldtäktsman härjade under tre månader.

På ett flyktingläger i Nizip i sydöstra Turkiet har en före detta anställd dömts för att ha våldtagit 8 syriska pojkar i åldern 8 – 12 år. Han ska ha lurat till sig barnen till undanskymda platser i lägret och där överlämnat en mindre summa pengar innan han förgripit sig på dem.

Mörkertalet är dock stort och man misstänker att så många som 30 pojkar kan ha blivit våldtagna och antastade av den turkiske medborgaren under tre månader innan han greps i januari i år.

Mannen har erkänt brotten men menar att han blivit en ”syndabock” för att mörka andra personers övergrepp i turkiska flyktingläger.

— Jag känner mycket väl till flera namn på föreståndare och lägerarbetare som gjort sig skyldiga till övergrepp, men jag kommer inte att låta min familj komma till skada genom att avslöja dem.

Åklagaren hade yrkat på 289 års fängelse men domen blev 108 års fängelse för ”överlagda sexuella övergrepp mot barn genom att tvinga minderåriga att ingå i sexuella relationer av perverterat slag”.

Flyktinglägret i Nizip huserar 14 000 individer och inspekterades nyligen av Tysklands förbundskansler Angela Merkel som då hyllade Turkiets insats i hanteringen av ”flyktingkrisen”.

Källa:
Turkish camp serial rapist gets 108 years for molesting Syrian children


  • Publicerad:
    2016-06-04 17:55