MÅNGKULTUR. Ett ”ensamkommande barn” som säger sig vara 17 år sitter anhållen hos polisen i Eksjö. Han misstänks för flera barnvåldtäkter i Bodafors sedan februari.

Ett ”ensamkommande flyktingbarn” hämtades till förhör under torsdag morgon av höglandspolisen i Eksjö och anhölls sedan av åklagare för att under fredagen även häktas. Det påstått 17 år gamla ”ensamkommande barnet”, som kan vara upp till 40 år, är skriven på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i västra Svealand. Enligt vissa källor ska han vara bosatt i Nässjö.

Enligt Åklagarmyndighetens presstalesman Karin Rosander ska det handla om flera fall av våldtäkt mot barn, flera fall av sexuellt ofredande och flera fall av sexuella övergrepp mot barn. Hon berättar vidare att det rör sig om en gärningsman och att det i ärendet bara är ett barn som utsatts för brott.

Åklagaren är mycket tystlåten om detaljerna och vill inte gå in på vilken eventuell relation som finns mellan gärningsman och offer. Under fredagen hölls häktningsförhandlingar och man beslutade då att häkta ”barnet” misstänkt för våldtäkt.

Kammaråklagare i målet heter Sebastian Nilhammer.

Källor:
Ensamkommande ”17-åring” anhållen för flera barnvåldtäkter sedan februai
Flyktingbarn misstänks för flera fall av våldtäkt mot barn i Bodafors
Två män misstänks för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2016-06-12 17:40