PEDOFILVÅLDTÄKTER. Serievåldtäktsmannen Tomas Ekholm siktar in sig på barn att våldta. Nu döms han igen, men får straffrabatt på grund av att han redan sitter i fängelse för tidigare våldtäkter.

Tomas Ekholm. Foto: Privat.

Tidningen Nya Tider uppmärksammar den svenske seriebarnvåldtäktsmannen Tomas Ekholm. Han har en brottshistoria av att rikta in sig på flickor mellan 12 och 14 år. Nu har han dömts för att ha våldtagit ännu en 14-årig flicka.

Tomas våldtog flickan på Gröna Lund i Stockholm. Tidningen skriver att våldtäkten innefattade inslag av våld och sadism. Ändå fick Tomas Ekholm ett lägre straff än minimistraffet för den sadistiska barnvåldtäkten. Påföljden blir bara ett års fängelse. Skälet är att han får straffrabatt eftersom han redan sitter fängslad för andra barnvåldtäkter.

Den bild som Nya Tider och domstolsförhandlingarna visar upp av Tomas Ekholm är en sadist som har satt i system att leta upp flickebarn för att våldta dem. De yngsta flickorna har varit tolv år unga.

Systematisk sadism
Tomas metod är att få kontakt med flickorna över sociala medier. Metoden har han utvecklat för att det är den metod som han lyckas med.

Till polis har han berättat att han aldrig har haft sexuella relationer till en jämnårig kvinna. Eftersom han istället kan manipulera pubertetsflickor över internet, utvecklande han metoder för att träffa dem. Hans utnyttjande av dem har blivit alltmer sadistiskt och brutalt ju fler barn han har lyckats utnyttja.

Tomas Ekholm har ägnat sig åt barnvåldtäkter under många års tid. Att slippa undan straff för sina handlingar är ett återkommande tema när det kommer till seriesexförbrytaren Tomas Ekholm, kommenterar Nya Tider hans brottsbana.

Straffrabatt
Trots att Tomas i det nu aktuella fallet med två våldtäkter på den 14-åriga flickan döms, anser Nya Tider att hans straff är ”en travesti”. Tomas kommer för sitt brutala sexualvåld mot flickan undan med blott ett års fängelse trots att minimistraffet för våldtäkt mot barn är två år.

Domstolen beslutade att han skulle få ett lågt straff inom ramen för ”straffrabattsystemet”, eftersom han redan nu sitter fängslad för tidigare våldtäkter.

Hur han ska betala det även beslutade skadeståndet till denna flicka på 230 000 kronor är idag oklart.

Flickans målsägandebidträde Elisabeth Massi Fritz uttrycker sin besvikelse över domen:

— Jag tycker påföljden är löjligt låg, säger hon.

— Så här kan vi inte fortsätta ha det i Sverige. De straff som utdöms står inte i proportion till de allvarliga gärningarna och kränkningarna som våldtäkt alltid innebär för offret, avslutar Elisabeth Massi Fritz.

Källa:
Serievåldtäktsman döms igen för ännu en barnvåldtäkt – får minimalt straff


  • Publicerad:
    2019-01-06 11:55