MALMÖ. En man från Malmö har dömts till fängelse för grov våldtäkt mot barn där han bland annat tvingat en 13-årig flicka att posera med sexleksaker framför webbkameran följt av hot och förföljelse för att sedan ha våldtagit henne.

Illustrationsbild.

En 28-årig man från Malmö tog vid årsskiftet 2015-2016 kontakt med en 13-årig flicka på internet, där kontakten successivt ökade från chatt till telefonkontakt. Flickan ska tidigt ha känt sig tvingad till att skicka både bilder och filmer till mannen där hon poserat lättklädd eller naken.

Mannen ska senare ha tagit reda på vart flickan bodde och börjat att köpa diverse sexleksaker till henne som han fått henne hämta att upp vid en vägskylt nära hennes bostad som hon sedan tvingats använda framför webbkameran. Efteråt hotade han att dela och sprida bilder på henne på internet. Flickan har uppgett i förhör att hon både känt sig rädd och blivit chockad att mannen tagit reda på var hon bodde.

Trots det kom de överens om att ses ”i verkliga livet” och träffades i porten på hans jobb. Flickan kände sig tvingad att följa med till ett källarutrymme som mannen hade tillgång till, då hon upptäckte att han uppenbarligen ljugit om sin identitet och ålder, där våldtäkten skett. Flickan ska även ha blivit slagen av mannen.

Övergreppet ska senare ha upptäckts efter att flickans vänner larmat skolsköterskan om oroande sms som de upptäckt i hennes mobiltelefon. Hon hade även sökt vård då hon efteråt mått psykiskt dåligt varpå hennes mamma blivit varse om händelsen och gjort en polisanmälan.

I mannens ägo hittades även 60 bilder, varav 22 bilder var på flickan, som ansågs vara barnpornografiska. Han har påstått att han inte var medveten om flickans låga ålder samt att allting ska ha skett ”frivilligt”. Enligt tingsrätten ska mannen dock ha känt till flickans låga ålder redan från början.

Mannen döms nu till 5 års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han ska även betala flickan 240 000 kronor i skadestånd.

Källa:
Fängelse för barnvåldtäkt


  • Publicerad:
    2017-05-23 11:20