INRIKES. En 60-årig man har under flera års tid våldtagit och sexuellt ofredat tre olika flickor vid flera tillfällen, varav den ena blivit utsatt hundratals gånger under en 10-års period. Nu kommer han att åtalas för grova barnvåldtäkter samt sexuellt ofredande.

En man i 60-årsåldern åtalas för flera fall av grova våldtäkter mot barn och sexuellt ofredande. Enligt åklagaren i fallet ska brotten ha pågått under flera års tid. I åtalet uppges gärningsmannen ha uppvisat ”särskild hänsynslöshet och råhet” vid övergreppen.

Det är tre flickor som har blivit utsatta där en av dem ska ha blivit utsatt vid hundratals tillfällen mellan åren 2005 och 2015.

— Med hänsyn till målsägandena lämnar vi inte ut uppgifter om vilken relation mannen haft till dem eller ytterligare detaljer kring gärningarna än vad som framgår av stämningsansökan, säger kammaråklagare Carina Gustafsson.

Mannen är en sedan tidigare dömd sexbrottsling då han för över 20 år sedan dömdes till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig. Offret var hans då fyraåriga dotter som han utnyttjade under fyra års tid.

Förhandlingarna kommer att inledas i Skaraborgs tingsrätt den 10 maj.

— Med tanke på brottsrubriceringen, att det rör sig om många tillfällen och att det är flera målsägande, kommer jag yrka på ett längre fängelsestraff, säger Gustafsson.

Källa:
60-årig man åtalas för grova barnvåldtäkter


  • Publicerad:
    2017-04-29 08:00