INRIKES. Efter den sista rättegångsdagen mot Syriern Mohammed Maaz, som åtalades för att ha våldtagit två minderåriga flickor i Östersund, valde rätten att släppa honom fri i väntan på domen. Detta trots att han är misstänkt för våldtäkt på en 13-årig flicka och sexuellt utnyttjande av en 14-årig flicka. Uppdaterad

info1

I torsdags och i måndags hölls två rättegångsdagar vid Östersunds tingsrätt mot den 19-årige syriern Mohammed Maaz som den 5 januari åtalades för att ha våldtagit två minderåriga flickor i Östersund. Han greps efter den andra våldtäkten, då han den 21 december hade våldtagit en 13-årig flicka både vaginalt och analt på en toalett på Wargentinskolan. Senare visade det sig att han även misstänks för att ha våldtagit en 14-årig flicka på Luciaaftonen i en privat bostad i Östersund, alltså en dryg vecka före den andra våldtäkten, men att uppgifterna i det fallet inte hade varit tillräckliga för att polisen skulle ha kunnat förhöra honom i det läget, innan han genomförde den andra våldtäkten.

I åtalet som inkom till Östersunds tingsrätt den 5 januari beskrivs det som hände när han våldtog den 13-åriga flickan på en toalett på Wargentinskolan så här:

Mohammed Maaz har den 21 december 2016 på Wargentinskolan i Östersund genomfört vaginalt och analt samlag med den då trettonåriga målsäganden samt fört in sina fingrar i hennes underliv. Han har tvingat målsägande att tåla de sexualla handlingarna genom våld, vilket bestått i att han – trots att hon bett honom sluta – tryckt henne mot en vägg, mot hennes vilja dragit av hennes kläder, böjt henne framåt och hållit fast hennes höfter. Vidare har, då den äldre och fysiskt starkare Maaz dragit in målsägande på en toalett till vilken han sedan låst dörren, målsägande befunnit sig i en särskilt utsatt situation. Maaz begick gärningen med uppsåt och hade i vart fall skälig anledning att anta att målsägande var under 15 år.

Till åtalet bifogades dessutom rättsintyg som styrkte att den 13-åriga flickan hade skador som överensstämmer med hennes uppgifter om att hon blivit våldtagen.

Omständigheterna kring den första våldtäkten beskrivs inte i åtalet eftersom det först senare blev känt att han även misstänks för att ha utfört den.

Vid rättegången yrkade åklagare Märta Warg på att Mohammed Maaz ska dömas för ett fall av våldtäkt mot barn samt övergrepp i rättssak och ett fall av sexuellt utnyttjande av barn.

Däremot yrkade inte åklagaren, som bor på Frösön utanför Östersund, på att Mohammed Maaz skulle utvisas från Sverige. Detta trots att han utgör en fara för svenska flickor och att hon bedömde att straffvärdet för brotten ligger på ett års fängelse, detta trots att han var 18 år gammal och hade mindre än en månad kvar till 19-årsdagen när han begick våldtäkterna och detta trots att kriget i Syrien troligtvis befinner sig i sitt slutskede.

Efter att rättegången som hölls bakom lyckta dörrar hade avslutats så bedömde rätten att Maaz kunde släppas fri i väntan på att domen meddelas den 2 februari.

Varför lagmannen Göran Ingebrand, som alltså är lagman (chef) på Östersunds tingsrätt, valde att släppa Mohammed Maaz fri i väntan på att domen meddelas är helt obegripligt, men den som vill försöka förstå bör fråga honom genom att ringa till Östersunds tingsrätt på 063-150600 eller prata med honom ansikte mot ansikte när de träffar på honom i Odensala i Östersund där han bor.

Vad som kan sägas helt säkert är att frisläppandet inte skedde som en följd av att rättsväsendet har genomförd en grundlig undersökning av Mohammed Maaz och hans förehavanden, efter vilken de har kommit fram till att han är helt ofarlig för svenska flickor. Den som börjar undersöka honom bara lite hittar nämligen snabbt oroande varningstecken och lägger man samman det med de brott han misstänks för så är det tydligt att en sådan man inte ska tillåtas vara kvar i Sverige och utgöra en fara för svenska flickor och ännu mindre tillåtas att röra sig fritt i det svenska samhället.

Ofta brukar ett frisläppande innan dom meddelas indikera att straffet antingen blir rätt lågt, kanske bara ett kort fängelsestraff eller skyddstillsyn, alternativt att den tilltalade frias helt och hållet från anklagelserna. Så tyvärr är risken stor att Mohammed Maaz bara hamnar kort i fängelset, att han redan har avtjänat sitt fängelsestraff under den tid han suttit häktad eller att han går helt fri. Svaret kommer den 2 februari, men det ser inte lovande ut.

Vad gjorde Mohammed Maaz som står skriven i Kristinehamn på en skola i Östersund?

Tittar man i åtalet mot Mohammed Maaz eller om man söker på till exempel Hitta.se så ser man att han fortfarande skriven i Kristinehamn på en adress som ligger ute på landet mellan Kristinehamn och Gullspång, men det verkar som att dessa uppgifter är lite gamla eftersom det finns mycket som tyder på att Mohammed Maaz rätt nyligen har flyttat till Östersund. I en artikel i Aftonbladet nämner chefsåklagaren Stefan Ekeroth att Mohammed Maaz går på den skolan där den andra våldtäkten begicks, alltså Wargentinskolan i Östersund, vilket man inte gör om man bor ungefär 55 mil bort med bil. Vidare kan man se att Mohammed Maaz är med i flera olika Facebook-grupper som har med Östersund att göra.

Utöver detta så kan det vara så att Mohammed Maaz har en släkting i Östersund eftersom det finns en 25 år gammal Omar Maaz som bor på asylboendet i Grytans läger en bit utanför Östersund. Att heta Maaz i efternamn är än så länge inte så vanligt i Sverige och därmed är sannolikheten rätt stor att de är släkt med varandra på något sätt.

Asylboendet i Grytans läger är förövrigt belagt på en gammal militärförläggning mellan Östersund och Brunflo där barackerna har gjorts om till asylboende. Allt drivs av aktiebolaget ”Grytan Invest AB” som på sin logga har texten ”Because We Care” trots att sista delen av företagsnamnet ”Invest AB” visar vad det egentligen handlar om och granskande artiklar från tidigare år har avslöjat hur otroligt stora vinsterna för bolaget är. Grytan Invest AB fick exempelvis 26,6 miljoner från Migrationsverket 2013 och av detta blev 32 % vinst, vilket på ett ungefär motsvarar 8,5 miljoner kronor.

Att det finns ett stort asylboendet på Grytans läger helt nära Östersund kan den som vill tacka dessa fem personer som sitter i Grytan Invest AB:s styrelse, alla hemmahörande i Östersund med närområde. De till skillnad från de flesta andra får inte bara nackdelar av att Östersund får fler nyanlända och att Östersunds flickor blir våldtagna, utan de tjänar i alla fall lite pengar på köpet. Glöm inte det när ni tackar dem!

Obligatoriskt för den som vill förstå hur djupt kaninhålet går i Östersund gällande nyanländas kontakter med unga svenska flickor och kvinnor är att läsa texten ”Afghanska män paras ihop med gymnasieflickor i offentligstött projekt”.

Mohammed Maaz sjukliga besatthet av unga svenska flickor

Går man in på Mohammed Maaz olika konton på de sociala medierna så ser man tydligt hur besatt han är av unga svenska flickor och kvinnor. En besatthet som han förövrigt, som vi ska se längre ned, delar med en man som av allt att döma troligtvis är hans bror.

Här nedanför visar jag bara några få bilder från Facebook som får tjäna som exempel, men den som själv vill undersöka kommer tydligt att se detta mönster på många av hans konton på olika sociala medier. Bara på Facebook verkar Mohammed Maaz ha två eller tre olika konton som jag har hittat. Kanske har han ännu fler.

Här nedanför ser ni en bild där Mohammed Maaz med ett av sina Facebookkonton har skrivit ”Dem är snygg” tillsammans med en symbol av ett hjärta som kommentar om de flickor som bara var 13-år gamla när bilden lades upp.

mohammed-maaz-1

Här nedanför är en annan bild där Mohammed Maaz med samma konto har skrivit ”Jätte snygg bästa” följt av en symbol av ett hjärta som kommentar om en flicka som bara var 14 år gammal när bilden lades upp.

mohammed-maaz-2

Här nedanför är en bild på där Mhammed Maaz, som troligtvis är Mohammed Maaz bror, med ett av sina Facebookkonton skrivit en kommentar med sex stycken symboler som jag tror betyder att man tycker någon är snygg till en bild av en flicka som troligtvis var ungefär 12 år gammal när bilden togs.

mhammed-maaz-3

Gällande de ”blurrade” bilder på de unga flickorna som ni nu har sett så är alla från flickor som bor i Kristinehamn, som han kommenterade och gillade medan han levde där, vilket gör att ingen av dem är någon av de två flickor som Mohammed Maaz misstänks ha våldtagit i Östersund. Det var alltså rätt nyligen som Mohammed Maaz flyttade till Östersund.

Sammanlagt har jag hittat minst två olika Facebookkonton som tillhör Mohammed Maaz. De kan du hitta här och här samt två Facebookkonton som tillhör hans bror, Mhammed Maaz som du kan se här och här. Även här finns ett konto som eventuellt tillhör någon av dem.

Det är lite svårt att veta gällande Mohammed Maaz respektive Mhammed Maaz konton då de är väldigt lika varandra. Först trodde jag att det var samma person på alla dessa konton, men att han bara stavade namnet lite olika på dem, ända tills jag hittade nedanstående foto där man ser både Mohammed Maaz och Mhammed Maaz på samma foto.

mohammed-och-mhammed-maaz

Vidare så är det väldigt svårt att se någon skillnad på dem på många bilder. Dock verkar det som att Mohammed Maaz vid något tillfälle i livet har fått ett ärr över ena ögonbrynet, vilket man ser på en del av bilderna.

Om Mhammed Maaz också bor i Sverige är jag inte helt säker på, men vissa av bilderna på konton med namnet Mhammed Maaz ser ut att vara tagna i Sverige och han gillar uppenbart svenska småtjejers bilder. Jag har dock inte kunnat hitta hans namn i Sverige på något sätt när jag har sökt med olika verktyg.

Något som är slående när man följer Mohammed Maaz och hans brors förehavanden på nätet genom att följa deras kontakter, vänlistor och sådana de följer är att flickorna som de uppmärksammar och kommenterat nästan samtliga är svenska flickor och att de är väldigt unga.

Avslutande tankar

Lägger man samman det man hittar av Mohammed Maaz aktivitet på nätet och att han nu har haft ihop det med två unga flickor i Östersund bara nu i december, där den ena möjligtvis var en frivillig sexuell förbindelse, som blev brottslig för att hon bara var 14 år, medan den andra var en uppenbar våldtäkt, så syns ett tydligt mönster.

att-gora-001Frågan vi svenskar bör ställa oss är, vill vi ha sådana här människor springande fria i vårt samhälle? Ska vi acceptera ett rättsväsende som inte bättre kan skydda oss och våra barn? Vi vet att människor från Mellanöstern och Afrika har en otroligt överrepresentation när det kommer till vålds- och sexualbrott, vilket jag har skrivit om i texten ”Vad som måste göras”, där jag även har länkar till forskningen och statistiken som bevisar detta, så varför accepterar vi att så många av dem kommer hit?

Vad sedan den 13-åriga flickan egentligen gjorde på Wargentinskolan som är en gymnasieskola är ett mysterium. Ett annat namn på Wargentinskolan är Jämtlands gymnasium. Barn i högstadieåldern ska normalt sett inte vara på gymnasieskolor. Kanske får man svar på detta när domen kommer den 2 februari?

Slutligen det viktigaste, att föräldrar måste börja tänka på vad deras barn gör på Facebook och andra sociala medier. Vad de gör i skolan och på fritiden. Vi vuxna måste ha koll på vilka personer det är som på olika sätt söker kontakt med våra barnen. Detta är särskilt viktigt för de som har döttrar eftersom flickor och unga kvinnor ofta får uppmärksamhet från män som är mycket äldre än dem själva.

Självklart är den enda hållbara lösningen att vi stoppar massinvandringen och sedan repatrierar den absoluta majoriteten av alla som har anlänt hit de senaste 40 åren, men tills det är uppnått så måste vi ha bättre koll på våra barn. Och vi måste lära dem att riskerna är större om man umgås med invandrare, speciellt de med ursprung i Mellanöstern och Afrika.

Uppdatering 28 januari 2019. Mohammed Maaz har nu bytt namn till André Maaz och bor nu på Bäckgårdsvägen 51 i Vårby utanför Stockholm. I december 2017 dömdes Maaz till skyddstillsyn för stöld och i november 2018 sökte han bistånd enligt socialtjänstlagen vid förvaltningsrätten i Stockholm.

Artikeln publicerades ursprungligen på Informationskriget.se

Källor:
Östersunds_TR_B_3095-16_Aktbil_16.pdf
Yrkar på fängelse för barnvåldtäkt
Mohammed Moayed Maaz
Åtalas för våldtäkt av 13-åring på skolans toalett
Mohammed Maaz Facebook
Grytans flyktingboende Facebook
Så mycket fick företagen från Migrationsverket
Grytan Invest AB
Afghanska män paras ihop med gymnasieflickor i offentligstött projekt
Mhammed Maaz Facebook
Mohammed Moayed Maaz Facebook
Mhamed Abo Moayed
Vad som måste göras


  • Publicerad:
    2017-01-26 09:55