JÄMTLAND. Den jämtländska skolan Wången, som bland annat har gymnasieprogram inom trav och andra hästyrken, har länge drabbats av bråk och sexuella ofredanden. Nu kan Fjällsjö Nyheter avslöja att beväpnad polis kommer att börja patrullera skolan för att upprätthålla ordning.

På den jämtländska travskolan Wangen har slagsmål och sexuella övergrepp blivit till en vardag.

För knappt två år sedan tvingades den jämtländska skolan Wången AB sätta in vakter nattetid på elevhemmet på grund av bråk mellan ett antal elever. Sedan dess har problemen ökat. Flickor på skolan utsätts nu för systematiska sexuella ofredanden och vissa har valt att sluta gå på skolan på grund av detta.

För bara en vecka sedan sade Jämtlands gymnasiums chef Mikael Cederberg att skolan ”identifierat problemen”:

— Vi bedömer inte att det finns några säkerhetsrisker i nuläget.

Men nu bestämmer alltså polismyndigheten att skolan måste patrulleras med beväpnad polis för att hålla ordning på eleverna.

Enligt uppgifter från föräldrar vågar många av flickorna inte längre gå till tvättstugan själva eller vara ensamma utanför sina klassrum.

Wången AB skriver på sin hemsida att ”klimatet” som råder på deras skola är ”en spegling av samhället i stort”. Skolledningen skriver att föräldrarna delar ansvaret med skolan över hur deras barn uppför sig.

Hur samhället i stort kunde spåra ur så här har skolledningen inget svar på. Kanske har det något att göra med de värderingar som skolan lärt ut den senaste generationen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Källa:
Polis ska patrullera Norrländsk skola


  • Publicerad:
    2017-02-05 19:00