INRIKES. Under natten till måndag exploderade en polismans privata bil vid dennes bostad i Stockholmsförorten Täby. Polismannen innehar en chefsposition inom en avdelning som arbetar mot gängkriminalitet.

En polisman som har en chefsposition inom polisens region Mitt fick under natten till måndag sin bil sprängd när den stod parkerad utanför hans bostad i ett villakvarter i Täby.

Ingen ska ha skadats vid explosionen och Stockholmspolisen har knackat dörr bland grannarna, säkrat bevis på platsen samt tagit in den sprängda bilen på analys men är i övrigt ganska förtegna om utredningen.

De vill inte heller uttala sig ifall det funnits någon hotbild mot polismannen, men enligt uppgift har han tidigare arbetat mot gatulangning av narkotika och hans nuvarande position innefattar arbete riktat mot gängkriminalitet. Utredarna menar dock att detta endast är ett av flera spår som man undersöker.

— Vi ska göra allt vi kan för att lösa detta mycket allvarliga brott. Den polis som är drabbad, liksom hans familj får allt det stöd och skydd som krävs, säger Ulf Johansson regionpolischef i region Stockholm.

Statsminister Stefan Löfven uttryckte under måndagen sin sympati för polismannen och hans familj och säger att ”vi måste vara stenhårda mot den här typen av brottslighet”.

Rikspolischefen Dan Eliasson har också kommenterat händelsen i något generella ordalag:

— Varje gång en företrädare för rättsväsendet eller svensk polis utsätts för hot eller angrepp är det en gång för mycket. Alla ansträngningar görs för att skydda våra medarbetare och se till att de skyldiga lagförs. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende.

Ingen har ännu gripits för dådet.

Källor:
Polischefs bil exploderade i Täby
”Jobbar stenhårt med informationsinhämtning”
Löfven om dådet mot polischefen: Vi måste vara stenhårda


  • Publicerad:
    2017-02-07 17:55