GRANSKNING. Nordfront kan idag avslöja en tragisk och bisarr historia om hur en ”antirasist” mordhotat sin egen familj — och de påhittade hoten skyller han genom Östersundsposten på Nordiska motståndsrörelsen.

skarmklipp_op

Skärmklipp från ÖP.se.

Idag publicerade MittMedias illa omtyckte propagandist Stefan Nolervik en snyftartikel där en så kallad ”antirasist” hetsar mot Motståndsrörelsen och påstår att Motståndsrörelsen hotar honom. Detta är lögn, och Nordfront kan nu avslöja att det förra veckan uppdagades på Facebook att ”antirasisten” Henrik Orrell mordhotat sig själv och sin egen familj i syfte att svartmåla Motståndsrörelsen. I samband med att bedrägeriet avslöjades erkände Henrik Orrell själv att han mordhotat sin familj.

”Henrik Orrell är aktiv motståndare till Svenska motståndsrörelsen. Han är också en av dem som startade facebooksidan Strömsund mot rasism. Han berättar om hur det är att leva med ständiga hot och trakasserier över sig”, skriver Stefan Nolervik idag på MittMedias ÖP.

”Henrik hävdar bestämt att de som står bakom hoten har kopplingar till nazistiska organisationer i bygden. Enligt Henrik är det Svenska motståndsrörelsen som har vuxit i bygden”, skriver Nolervik.

Avslöjades för en vecka sedan att han mordhotat sin egen familj

”-Jag har ju till och med spelat troll och mordhotat mig själv”, skrev Henrik Orrell på sin egen Facebook för exakt en vecka sedan den 18 oktober kl 17.05.

Erkännandet att han mordhotat sig själv var en del i ett försök att skadekontrollera och delvis förvränga och förminska det faktum att Henrik Orrell avslöjats och saboterat många människors förtroende för honom. Förutom att mordhota sig själv och sin familj har Henrik Orrell skapat ett flertal så kallade ”trollanvändare” genom vilka han iklätt sig själv rollen som ”farlig nazist”. Genom sina ”nazistiska” trollanvändare har Henrik Orrell därefter kontaktat vänner och före detta vänner för att försöka lura dessa att han är hotad, i vad som verkar vara en ständig jakt på sympatier och uppmärksamhet.

Ett meddelande som Henrik Orrell skickade till en av hans bekanta.

Ett av många meddelanden som Henrik Orrell skickade till människor i hans omgivning.

”Mordhota sin egen familj känns ju allt annat än ok… Sjukaste historien jag hört…” skriver en användare till Henrik Orrell på Facebook.

”-Ja sjukt. Men förhoppningsvis fick jag fram en del nytt till polisutredningen … Nu tar vi en gruppkram och går vidare”, svarar Henrik Orrell den 17 oktober kl 01.43.

Påstod sig arbeta som infiltratör hos polisen i övre Norrland

Omedelbart efter att Henrik Orrell avslöjats som den som mordhotat sig själv ville han dock inte erkänna detta, utan ljög istället ihop en fantastisk historia om att hans trollanvändare ”Hans Hansson” arbetade åt polisen men nu skulle gå i pension och därför plötsligt lägga ned sitt arbete med att kontakta bekanta och låtsas hota sig själv:

”-Jag heter Inte Hans Hansson. Helt rätt. Heter inte Henke [Henrik Orrells smeknamn] heller och mitt riktiga namn förblir en hemlighet då jag jobbat som infiltratör hos polisen i övre norrland. Har jagat människor med nazistsympatier och försökt kartlägga dom. Pratade med en [namnet censurerat] igår om detta. Henrik Orrell har lämnat in 7 anmälningar om hot från nationalister. Jag studerade hans facebookflöde och fann en del dispyter från både dig och denne [namnet censurerat]. Försökte få er att berätta något som kunde bidra till utredningen. Ber om ursäkt om det vållat er några problem men detta har skötts helt proffessionellt och inga uppgifter har läckt ut. Nu gjorde jag mitt sista arbetspass förra veckan så nu kan man njuta av livet som glad pensionär. Kampen mot nazism ger jag inte upp och har startat en sida på facebook som du redan vet. Må väl.”

 Henrik Orrell påstod sig arbeta som "infiltratör hos polisen i övre Norrland".

Henrik Orrell påstod sig arbeta som ”infiltratör hos polisen i övre Norrland”.

”Hans Hansson föddes den 4:e september och dog igår”, skrev senare Henrik Orrell i en Facebook-diskussion den 17 oktober kl 01.21 där han erkänner att det är han själv som är hetsaren ”Hans Hansson”.

Vilket är ännu en uppenbar lögn eftersom Henrik Orrells trollanvändare ”Hans Hansson” publicerade sitt nuvarande omslagsfoto den 30 augusti.

Martyrförklaras okritiskt av slaskmedia

Turligt nog för Henrik Orrell intervjuar den extremistiske journalisten Stefan Nolervik ingen annan om ”hoten”, men Nordfront kan genom ett axplock kommentarer hämtade från Facebook måla upp en bild av vad många människor i hans närområde har för uppfattning om dessa:

”Sluta anklaga folk för nazism, det är förtal! Att tycka nån är dum i huvudet däremot kan i vissa fall vara ett friskhetstecken! Att mordhota sin familj är det inte! Att använda sitt hus och barn för att ’locka’ fram sånt som inte finns… Ja, jag hittar inga ord… Hoppas du tyckte det var värt det… Du har ju ett koppel av lärjungar som köper allt du säger med hull och hår. Skapa ett parti, du skulle kunna locka väljare på samma sätt som Åkesson… Martyrskap är ett vinnande koncept…”

”När jag såg första meddelandet, så sa vi i munnen på varandra att det var han… Somliga tror att folk är helt blåsta i pallet…..”

”Vi har alla vetat hela tiden att det var du! Du är så jävla blåst….”

”Men när man utger sig för att vara infiltratör och sitter och hånskrattar själv åt de som reagerade på ’mordhoten’ och skickade en varning tillbaka till er, så är nåt inte helt rätt.”

”När ’vänner’ slutar heja på affären, när människor vänder bort blicken och telefonen tystnar. Man hör ’bakvägen’ att man inte är skit värd”, skriver Henrik Orrell själv i ett av sina återkommande självömkande snyftinlägg på Facebook.

För att inte hänga ut människor i onödan länkar inte Nordfront till de aktuella Facebook-diskussionerna. Vi publicerar bara det som är mest nödvändigt för att rentvå organisationen från de falska beskyllningarna. Men de citerade diskussionerna är inte svåra att hitta och har publicerats öppet helt offentligt, det vill säga inte i någon sluten grupp eller liknande. De är sparade av Nordfront som skärmklipp.

Vem äger median som publicerade lögnerna om Motståndsrörelsen?

Den lögnaktiga hetsartikeln där ”antirasisten” Henrik Orrell oemotsagt får beskriva sina egna hot mot sig själv som hot utförda av Motståndsrörelsen publicerades av Östersundsposten (ÖP). ÖP ägs av det nyliberala mediebolaget MittMedia AB som i sin tur kontrolleras av den judiske sionisten Jan Friedman som är ordförande i bolaget.

friedman

Jan Friedman.

Friedman är känd för att han kuppade bort den anti-sioniske Per Gahrton ur dåvarande Folkpartiets ungdomsförbunds ledning, och ersatte honom med sionisten Lars Leijonborg. Leijonborg är arkitekten bakom namnbytet till Liberalerna och arbetar nu för Friedman i MittMedias styrelse.

Journalisten som för fram lögnerna mot Motståndsrörelsen heter Stefan Nolervik och beskrivs så här av den nyligen avlidne SR-journalisten Kjell Albin Abrahamson (som även var ”utrikesminister” i Republiken Jämtland):

”-Fruktansvärt alltså. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag inte flyttar hem på heltid. Eftersom det verkar finnas en nolervikare bakom varenda stubbe. Så fort som någon inte har den där korridoråsikten så sätts stämpeln fascist i pannan på den personen. Det är ett väldigt intolerant klimat i dag i Sverige. Jag vet inte hur vi ska ta oss ur det. Men jag tror att vi skulle ta oss en bra bit på väg om Nolervik inte bara greppade efter de där mest populistiska slagorden.”


  • Publicerad:
    2016-10-25 23:59