INRIKES. Polisen letar efter ”sex eller flertalet” gärningsmän som ska ha kidnappat och våldtagit en person natten till Valborg. Överfallet ska dessutom röra sig om någon form av hatbrott.

Den andra maj inkom det en anmälan till polisen i Stockholm från en person som vid 03-tiden natten till Valborg ska ha blivit kidnappad utanför en restaurang i Uppsala. Personen ska ha blivit förd till en okänd lägenhet och sedan våldtagits av flera män i timmar.

På frågan om varför det dröjde innan offret gjorde en anmälan svarar Göran Stanton, polisinspektör vid Stockholmspolisens hatbrottsgrupp:

— Det är ju så här att personer som blir väldigt kränkta, utsatta för brott, mår väldigt dåligt och det är inte alltid som de har möjligheter eller orkar med en anmälan.

Polisen vill inte gå ut med om det rör sig om en man eller kvinna men bekräftar att offret har sökt läkarvård för sina skador. Stanton tillägger även att skador uppkommer oavsett vilket kön offret har.

I dagsläget är ingen av gärningsmännen identifierade, men polisen söker nu efter sex eller flertalet män och kan inte uppge ifall det finns några vittnen. Polisen utreder även att det rör sig om ett hatbrottsmotiv.

— Vi jobbar på demokrati- och hatbrottsgruppen så det finns hatbrottsmotiv i det här. Då kan något av motiven vara hudfärg, etnisk eller kulturell bakgrund, trosbekännelse sexuell läggning, könsuttryck eller könsidentitet – någon av de här grunderna har man kränkt den här personen på, säger Stanton.

Händelsen rubriceras som våldtäkt och människorov.

Vet du mer om fallet? Mejla Nordfront på nyhetsredaktionen@nordfront.se

Källa:
Misstänkt gruppvåldtäkt – polisen jagar sex män


  • Publicerad:
    2017-05-10 14:30