ABSURDISTAN. Antirasistiska och feministiska så kallade forskare anser invandrare bör få mildare straff när de begår våldtäkter. Diskriminerande med strängare straff för grova överfallsvåldtäkter, tycker ”forskarna”.

Fantasiforskaren, feministen och antirasisten Anne Bitsch vid det kulturmarxistiska centrumet för genusvetenskap vid universitetet i Oslo har tillsammans med civilekonomen Marit Elisabeth Klemetsen skrivit en propaganda-artikel som handlar om våldtäktsfall i hovrätten.

I artikeln, som rör sig om 176 våldtäksfall mellan 2011 och 2012, skriver ”forskarna” att etniska norskar i snitt får lägre straff än invandrare. Straffen uppges också vara mildare då våldtäkten skett i den privata sfären och eftersom offret och gärningsmännen känner varandra.

Bitsch och Klemetsen menar att de därför har lyckats avslöja att norska domstolar diskriminerar och bryter mot de mänskliga rättigheterna. Invandrare som begår gruppvåldtäkter eller grova överfallsvåldtäkter bör med andra ord få mildare straff, anser de så kallade feministerna.

Domaren Rune Bård Hansen är dock kritisk till artikelns innehåll. Enligt Hansen är kvinnornas baseras slutsatser på svaga grunder.

— Författarna tycks basera slutsatsen om rasdiskriminering med att överfallsvåldtäkter döms till strängare straff än andra våldtäkter och att såna våldtäkter främst begås av män från Afrika och Mellanöstern. Detta innebär inte att domstolarna lägger större vikt på straffutdelandet men att överfallsvåldtäkter döms hårdare än andra våldtäkter, säger Hansen.

Hansen får stöd av tingsrättsdomaren Ina Strømstad som också menar att kvinnornas slutsatser är missvisande.

Advokaten Hege Salomon tycker att ”forskningen” och slutsatserna är intressanta och menar att det inte är överraskande att utlänningar döms oftare än norrmän.

— Jag är dessvärre inte överraskad över att män med utländsk bakgrund oftare blir dömda.

Invandrare döms inte oftare för att de är överrepresenterade i våldtäktsärenden, menar advokaten, utan för att de ofta har en negativ kvinnosyn, något som hon menar slår negativt ut i en rättsal.

Bitsch uppger på sin personliga sida på universitetet i Oslo att hennes akademiska studier, mänskliga rättigheter, gränsöverskridande feministisk teori och manlighet.

På sin Twitter-sida lägger hon regelbundet upp inlägg som är kritiska till Donald Trump och Ryssland samt är positiv till massinvandring, mångkultur och antirasism.

Källa:
Utenlandske voldtektsmenn bør få lavere straff, mener feministiske fantasiforskere


  • Publicerad:
    2017-03-09 13:10