AFRIKA. En hashtagg vid namn #ArrestMohammedAlfayo har gått viralt de senaste dagarna i Kenya. Detta efter att en 26-årig pedofil postat ett Facebook-inlägg där han skrytit om sin ohyggliga våldtäkt av ett flickebarn. Mannen är nu arresterad men Facebook-inlägget visar inställningen till pedofili bland vissa grupper i Kenya.

I Kenya har polisen arresterat en 26-årig man vid namn Calvin Alfayo. Han ska ha postat ett inlägg på sin Facebook-sida med en bild på sig själv och en ung flicka vid ett träd med texten ”Idag hade jag sex med en standard fyra flicka”. I det kenyanska skolsystemet betyder standard fyra att barnet är under 10 år.

Det var först efter att hashtaggen #ArrestMohammedAlfayo trendat på sociala medier som polisen fick upp ögonen och grep pedofilen som på Facebook kallat sig Mohammed Alfayo. Efter en kort tids sökande fann polisen Alfayo gömd i Bomet County, beläget i västra Kenya.

Idag onsdag står Alfayo inför domstol och om han anses skyldig kommer han att bli dömd till minst 6 års fängelse.

Enligt FN är barnsexturismen vida utbredd i Kenya och under flera år har organisationen uppmärksammat den vidriga kulturen och synen på barnsexet i landet. Den här mannens Facebook-inlägg visar också att barnsex är accepterat inom vissa grupper i Kenya och kanske snart i övriga delar av världen. Den östafrikanska invandringen till Sverige har pågått ända sedan början av 90-talet och Migrationsverket har sänt delegationer till Kenya för att underlätta för ”flyktingarna” att få komma till Sverige.

Källa:
Kenyan man arrested after schoolgirl ’sex boast’ on Facebook


  • Publicerad:
    2016-10-06 09:40