MASSINVANDRING. Just nu befinner sig ytterligare tre miljoner ”flyktingar” i Turkiet och ytterligare en halv miljon i Nordafrika i väntan på att få ta sig till Europa, sade Dimitris Avramopoulos som är EU-kommissionär för migrationsfrågor i måndags.

EU:s migrationskommisionär Dimitris Avramopoulos säger att om avtalet mellan Turkiet och Europeiska Unionen om att stävja flyktingströmmar till Europa misslyckas, kommer Grekland att möta stora vågor av ”flyktingar” i sommar som anländer till dess stränder.  Sammanhållningen i EU beror nu på resultatet av kampen för att ta itu med flyktingkrisen menar han.

Vidare menar han att om Turkiet ”visar brist på respekt” för avtalet, så kommer Europa att möta ett ”enormt problem” i mitten av sommaren.

Hotet om att Turkiet drar sig ur avtalet verkar allt mer troligt, eftersom Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu har meddelat att det var ”omöjligt” att möta EU:s krav på att Turkiet måste ändra sina ökända anti-terrorlagar i utbyte mot visumfria resor till Schengenområdet.

De två viktiga EU-krav som Turkiet har misslyckats med är för det första just antiterrorlagstiftningen, som EU hävdar förtrycker ”yttrandefriheten” men även den praktiska frågan om biometriska pass.

Cavusoglu drog fördel av EU:s hyckleri över antiterrorlagstiftningen. Han påpekade att det var svårt att se vad EU:s problem med den turkiska lagen är, med tanke på att varje EU-land förföljer människor som uttrycker åsikter som eliten inte gillar.

Källa:
“3 Million” Invaders Wait in Turkey


  • Publicerad:
    2016-05-31 19:30