TURKIET. Efter att över 30 turkiska soldater dödats i strider i Syrien så tillkännagav Turkiet på torsdagskvällen att landet öppnar gränsen mot Europa. Trots det avtal man haft med EU sedan 2015 kommer Turkiet inte längre att hindra syriska flyktingar från att ta sig vidare till Europa.

Turkiet har öppnat gränsen mot Europa och migranterna har redan påbörjat sin resa mot välfärdsstaterna i norr. Skärmbild: Twitter.

Efter att över 30 turkiska soldater dödats av syriska styrkor i Idlib meddelade Turkiet sent på torsdagskvällen att landet öppnar gränserna mot Europa. Detta trots avtalet med EU som man haft sedan 2015 och där Turkiet fått miljarder euro för att stoppa syriska flyktingar från att nå Europa.

Idlib är islamistgruppernas sista fäste i Syrien och där har under senaste tiden förekommit allt intensivare strider mellan Ryssland/Syrien och Turkiet/jihadister.

Efter en ny asylvåg mot Turkiet efter striderna i Syrien finns det för närvarande 3,7 miljoner syrier i Turkiet. Dessa har nu fått fri lejd till Europa.

Rapporter gör gällande att de syriska flyktingarna redan påbörjat sin resa mot Europas välfärdsstater och att de snabbt börjat ta sig till den turkiska gränsen för att sedan ta sig vidare i karavaner.

Globalisten Carl Bildt varnar i ett inlägg på Twitter för vad som kan hända. Han skriver ”Det finns ett akut behov av samtal [mellan EU och Turkiet] för att förhindra att denna kris spårar helt ur kontroll”.

Han får dock svar på tal från andra twitteranvändare som bland annat svarar ”Carl Bildt, du är direkt ansvarig för den här utveckling som den globalist du är. Ni har kämpat för att Europa ska brytas ner, vara ’öppet och transparent utan gränser’”.

Beskedet om öppna gränser kommer särskilt olämpligt i ett läge där världens stater försöker hindra det nya coronaviruset från att spridas.

I denna tid då vi inför strängare gränsövervakning på grund av coronaviruset, föreställ er om vi får ett inflöde av hundratusentals migranter. Det har vi inte råd med” uttalade Bulgariens premiärminister Boyko Borissov och tillkännagav att landet kommer att mobilisera extra polis vid gränsen mot Turkiet.

Källor:
Flyktingarna ”springer” mot turkiska gränsen – Carl Bildt varnar för okontrollerad asylvåg
Turkiet släpper fram ny flyktingvåg mot Europa
Turkey opens frontier for Syrian refugees to enter Europe after strike kills troops


  • Publicerad:
    2020-02-28 16:10