SIONISM. En ung palestinier, som tidigare suttit i israeliskt fängelse, sköts till döds i en lägenhet i Limmared under lördagskvällen. Det palestinska Fatah-partiet skriver nu i arabisk media att den israeliska säkerhetstjänsten Mossad ligger bakom mordet.

Ligger Mossad bakom lördagens mord på en ung palestinier i Limmared?

29-årige Mohammad Bazam, som ursprungligen kommer från Gaza i Palestina och som suttit i israeliskt fängelse av ”säkerhetsskäl”, mördades under lördagen i västgötska Limmared. Två maskerade män ska ha skjutit Bazam genom att ha smugit sig in i hans lägenhet via balkongen.

Medan gärningsmännen ska ha flytt platsen till fots, alternativt via motorcykel, ska Bazam ha tagits till Södra Älvsborgs sjukhus av ett vittne med bil. Hans skador ska ha varit så svåra att han fick flygas med hjälp av ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset, där han dock avled innan polis fick möjlighet att höra honom.

Med tanke på Bazams bakgrund har nu det palestinska Fatah-partiet gått ut och anklagat den israeliska säkerhetstjänsten Mossad för att ligga bakom mordet. De menar att Bazam ska ha varit en av deras agenter och på Israel Hayom skriver man bland annat:

Palestinska myndighetspersoner har sagt att deras misstankar bekräftades när svensk polis och rättsväsende vägrade att kommentera angående eventuella motiv bakom mordet.

I ett uttalande har en representant för Fatah kallad mordet för ”ett lönnmord av medlemmar av den sionistiska ockupationsmakten.”

Polisen har dock kontrat med att uttala att Mossadkopplingen endast är ”rykten i utländsk media” och antyder istället att det är kriminell rivalitet kopplat till narkotikahandel som ligger bakom.

— Ett mord med skjutvapen på det här sättet, det är svårt att bedöma annat än att det är någon sorts kriminell uppgörelse som det handlar om, sa Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås, under måndagen enligt Expressen.

Inte heller Lena Matthjis, som är polisområdeschef i Älvsborg, vill kännas vid att de ser någon koppling till Mossad. Samtidigt låter hon hälsa att Säpo har blivit informerade om ärendet.

— Säpo är informerade i detta ärende men inte med anledning av Mossad och Säpo är inte en del av vår utredning, säger Matthjis till Expressen och fortsätter:

— Målsägande tillhör en krets som har varit intressant av olika skäl. Därför kan den här Mossad-bilden ha kommit in, men det finns inget som talar för det.

Karl Melin på Säpos presstjänst är fåordig om deras åsikt i frågan:

— Normalt när det gäller vår operativa verksamhet har vi väldigt svårt att gå in på och säga vad vi gör och vad vi inte gör. Vi har som sagt väldigt svårt att kunna gå in och besvara en sådan fråga, förklarar han.

Inte heller Bazams anhöriga vill kännas vid att offret kan ha mördats av israeliska spioner.

— Det förefaller oss helt otroligt, säger en person med anknytning till Bazam enligt Borås Tidning.

Mossad har ett internationellt rykte om att vara en särskilt brutal och hänsynslös säkerhetstjänst, som inte tvekar att hämnas på den sionistiska skurkstatens fiender oavsett vart i världen de befinner sig. Flertalet tyskar som pekats ut som delaktiga i myten om ”förintelsen” har exempelvis avrättats av israeliska agenter i främmande länder, alternativt kidnappats till Israel och där utsatts för rena skenrättegångar.

En av de mer spektakulära dåd som Mossad har pekats ut som ansvariga bakom är de så kallade 9/11-attackerna mot World Trade Center i New York, som enligt den officiella versionen ska ha begåtts av muslimer med koppling till al-Qaida. Dådet resulterade i det så kallade kriget mot terrorismen, där flertalet antiisraeliska regimer har störtats.

Källor:
Man skjuten till döds – intensiv mördarjakt
Mord i Limmared – nu del av Palestina-konflikten
PA accuses Mossad of assassinating Fatah operative in Sweden
Såg blod rinna ut från bostaden – försökte rädda skottskadad anhörig


  • Publicerad:
    2017-08-22 22:30