NORGE. 13 339 asylsökare har försvunnit de sista tio åren från norska mottagningar. Ingen vet vart de befinner sig.

masseinnvandring-flyfoto

Norska Frihetskamp har tidigare i veckan skrivit om att nästan 1 700 asylsökare har försvunnit från norska mottagningar hittills i år. Utlendingsdirektoratet, UDI, (norska motsvarigheten till Migrationsverket) meddelade att detta är en siffra som stadigt stiger.

Ett nytt problem?

VG kunde i torsdags meddela, efter att ha fått insyn hos UDI, att problemet med försvunna asylsökare inte är något nytt. De sista tio åren har minst 13 339 personen försvunnit från norska asylmottagningar

Biträdande direktör för regions- och mottagningsavdelningen i UDI, Christine Wilberg berättar för VG att siffrorna enbart gäller de som har okänd vistelsesort.

— Statistiken visar de som har försvunnit från mottagningar och som fortfarande står registrerade med okänd vistelseort. Personer som dykt upp igen, eller som vi får information om att de har återvänt registreras som det.

Wilberg säger att det är svårt att uppskatta hur många asylsökare som befinner sig olovligt i Norge. Hon poängterar att det är frivilligt att bo på asylmottagningarna för asylsökarna, men att de själva måste meddela annan bostadsadress.

Tidigare publicerad på Frihetskamp.net.

Källa:
Over 13.000 asylsøkere er «forsvunnet» siste ti år


  • Publicerad:
    2015-12-12 22:10