NORGE. Statistiska centralbyrån nedjusterar sina prognoser. De tror nu att 110 000 asylsökare kommer att ta sig till Norge de kommande tre åren. Prislappen? 37,7 miljarder norska kronor.

masseinnvandring-flyfoto

Statistiska centralbyrån (SSB) tror att invandringen till Norge kommer att reduceras framöver. Inom loppet av de kommande tre åren beräknar de nu att 110 000 personer kommer att söka asyl i Norge.

Vad gäller omedelbara utgifter, så tror SSB att det rör sig om cirka 37,7 miljarder norska kronor. Detta då varje asylsökare kostar runt 14 000 norska kronor i månaden, och så kallade ensamkommande flyktingbarn kostar tre gånger så mycket! SSB beräknar att 58 procent av asylsökarna kommer att bli beviljade uppehållstillstånd efter ett drygt år på den norska asylmottagningen.

Hur SSB ser framför sig att kostnaderna kommer att bli efter dessa tre år, framkommer inte.

100 000 platser under 2016

På en presskonferens i slutet av november uttalade sig norska Migrationsverket UDI (Utlendingsdirektoratet) att kapaciteten på samtliga mottagningar var sprängd, och att de arbetade febrilt med att etablera nya asylförläggningar.

UDI-direktör Tore Forfang sa då att de hade som mål att etablera 100 000 platser under 2016.

— Det råder en stor osäkerhet framöver vad gäller asylmottagningen. Vi är nu tvungna att planera för etablering av runt 100 000 nya asylplatser innan slutet av 2016. Det är behovet om ankomsterna sker på samma nivå som förra veckan, säger han.

masseinnvandring_båt

Tyska ekonomer varnar

Ledande tyska ekonomer har under en längre tid varnat för de kostnader som massinvandringen för med sig. Nyligen uttalade sig professorn och forskaren Bernd Raffelhüschen att kostnaderna för massinvandringen till Tyskland kommer att landa på 900 miljarder euro.

— Även med integrationen av invandrare på arbetsmarknaden inom sex år, kommer de administrativa kostnaderna på lång sikt bli 900 miljarder euro, säger Raffelhüschen.

Raffelhüschens beräkningar utgår ifrån att 1,1 miljoner asylsökare anländer per år. De senaste prognoserna visar att 1,5 miljoner invandrare ska ha anlänt till Tyskland under 2015.

Tidigare publicerat på frihetskamp.net.

Källa:
Vi får 110.000 asylsøkere de neste årene, tror SSB


  • Publicerad:
    2015-12-05 19:55