MÅNGKULTUR. Vid 18-tiden under lördagen inkom ett larm till polisen om att missnöjda asylsökare börjat slå sönder inredningen till restaurangdelen på asylboendet Hotell Amigo i centrala Emmaboda.

Upprinnelsen till den massiva skadegörelsen, där ett stort antal invandrade rasfrämlingar börjat demolera inredningen, skall ha varit missnöje med maten, personalen och att asylsökarna inte fick ta med sig maten upp på sina rum. Enligt inringaren skall så många som ett 50-tal personer varit inblandade, men polisen vill tona ner händelsen och menar att det ”bara” var 25-30 invandrare inblandade.

Enligt polisen kommer det att bli svårt att bevisa vem som slängt vad. Polisen kan i dagsläget inte svara på om de kommer att gå vidare med utredningen eller välja att lägga ned förundersökningen innan den ens öppnats.

Ahad Nobakt är anställd på ett boende för ensamkommande i Nybro och känner personer på asylboendet i Emmaboda säger att dylika händelser inte är ovanliga på Faroys asylboenden. Enligt Nobakt vill personalen på boendena inte att det ska komma ut något om händelserna. Han menar att kriminaliteten ökar för att personalen på boendena missköter sina uppgifter.

— Verkligheten är att det finns väldigt mycket bra människor men de ändras till dåliga människor där, säger Nobakt.

En kvinna fick föras till sjukhus på grund av chock men enligt Nobakt kommer det inte att göras någon anmälan från hennes sida.

I nästan 70 år drev familjen Svensson hotellet och den populära nattklubben Bodegan, för att under början av 2015 sälja det till Faroy AB. Dessa ägnar sig nu uteslutande åt att sko sig på skattebetalarna genom en mängd asylboenden i främst Småland och på Öland.

Källa:
Bråk på asylboende – matsal sönderslagen


  • Publicerad:
    2016-04-24 16:25