Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Brå: ”Kraftig ökning av antisemitiska hatbrott”

110 ”hatbrott med antisemitiska motiv” under hösten 2023 Räknar även in skyltar under propalestinska demonstrationer.

Fler skolor vill ha övervakningskameror

150 skolor har ansökt om kameror Vill få stopp på skadegörelse

Polis med automatvapen grep afrikan i Luleå

Minst sex poliser med dragna automatvapen i dramatiskt gripande Hävdar att afrikanen är misstänkt för skadegörelse.

Fängelse för bockbrännaren

Övertygande bevisning i rätten Döms även att betala stort skadestånd till Gävle kommun.

Vänsterextremist åtalas efter att ha vandaliserat målningen “Karl XII:s likfärd”

BROTT. En vänsterextremist åtalas nu för grov skadegörelse efter att ha vandaliserat 1800-talsmålningen ”Karl XII:s likfärd”. Bilder på en övervakningskamera visar hur mannen fäster ett ”antinazistiskt” klistermärke på målningens ram.

Socialtant i Malmö dömd för skadegörelse – misstänks ha klottrat “ACAB” med lila färg

MALMÖ. En kvinnlig chef inom Socialtjänsten i Malmö stad har dömts för skadegörelse efter att ha sprayat ner en gångtunnel med lila färg. Bilder från förundersökningen antyder att hon försökte skriva ”ACAB” för att uttrycka sitt hat mot polisen.

Matbutik i Lindome har nu 18-årsgräns på ägg

MÅNGKULTUREN. Så kallade ”ungdomsgäng” köper stora mängder ägg och kastar dem på fordon, altaner och hus.

Socialdemokrat frias efter åtal om nedrivna SD-affischer

VALFUSK. En tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker i Sundbyberg stod åtalad för skadegörelse efter misstanke om att hon och en annan kvinna rivit ner en mängd sverigedemokratiska valaffischer förra året. Kvinnan har nu friats av tingsrätten.

Socialdemokratisk politiker åtalad – rev ner SD-valaffischer – uppdaterad med bilder

DEMOKRATI. En rasfrämmande socialdemokratisk politiker åtalas för att hon rev ned SD-valaffischer inför valet. Förra ministern för högre utbildning, Helene Hellmark Knutsson, kungör att ”oavsett politisk åsikt så ska man behandlas med respekt, det är ett grundfundament i vårt demokratiska samhälle samt i Socialdemokraterna”.

Hundratals skolfönster krossade i Göteborg

INRIKES. Under onsdagskvällen utsattes två skolor i Göteborg för skadegörelse. Hundratals rutor krossades.

Falkenbergs moské utsattes för stenkastning under fredagsbönen

MÅNGKULTUR. Flera stenar kastades in genom fönstren till moskén i Falkenberg under fredagskvällen. Muslimerna försöker nu koppla samman detta med terrordådet i Stockholm.

Skäggbarn gick bärsärk på sitt boende

MALMÖ. När den ”ensamkommande” rasfrämlingen inte fick de pengar han ansåg sig ha rätt till gick han och ytterligare två boende på HVB-hemmet bärsärk. Inredning för över 50 000 kronor förstördes. Nu har domen fallit.

Bonde utsatt för fårstöld och skadegörelse

BROTT. En fårägare på Björnön i närheten av Västerås har utsatts för skadegörelse och 13 av bondens lamm misstänks ha stulits. Enligt polisen pågår ingen aktiv förundersökning eftersom inga vittnen trätt fram samt att det saknas spår efter förövaren.  

Tårgas och elpistol krävdes för att avbryta olaglig vänsterextrem konsert

FINLAND. Under förra veckan hann anarkister med att både anordna en olaglig konsert och ockupera en gata i den finländska huvudstaden Helsingfors.

Rekordmånga bilar vandaliserade i Lund

LUND. En mängd bilar har under natten till onsdagen vandaliserats i stadsdelen Gunnesbo i Lund. Det handlar om bilbränder, krossade rutor och repade bilar.

Polisen jagade “ungdomsgäng” med helikopter i Bergsjön

GÖTEBORG. Polisen har under kvällen sökt vad media kallar för ett ungdomsgäng i Bergsjön med helikopter. Gänget ska ha vandaliserat en spårvagn.

Asylsökare missnöjda med maten – slog sönder saker

MASSINVANDRING. Under onsdagen bröt oroligheter ut på ett asylboende i Sunne i Värmland. Invandrare ska ha slagit sönder samt kastat saker omkring sig. Orsaken? De var missnöjda med maten.

Anrik hotellmatsal sönderslagen

MÅNGKULTUR. Vid 18-tiden under lördagen inkom ett larm till polisen om att missnöjda asylsökare börjat slå sönder inredningen till restaurangdelen på asylboendet Hotell Amigo i centrala Emmaboda.

Voodoo-afrikan gick bananas med snöskyffel

VOODOO. En barbröstad voodoo-afrikan slog i Karlskrona sönder bilar och en buss med en snöskyffel. När polisen kom hotade han dem med svart magi.