BROTT. En fårägare på Björnön i närheten av Västerås har utsatts för skadegörelse och 13 av bondens lamm misstänks ha stulits. Enligt polisen pågår ingen aktiv förundersökning eftersom inga vittnen trätt fram samt att det saknas spår efter förövaren.

Illustrationsbild. En bonde saknar 13 lamm och misstänker stöld.

Illustrationsbild. En bonde saknar 13 lamm och misstänker stöld.

En bonde som har får på Björnön i närheten av Västerås berättar att han utsatts för skadegörelse och att 13 av hans lamm försvunnit varför han misstänker stöld.

— Det har varit mycket människor ute på ön och jag har fått jobba så otroligt mycket. Det känns fruktansvärt att jag nu blivit av med mina får, säger bonden.

En polisanmälan om stöld och skadegörelse har upprättats efter att någon eller några utsatt en inhägnad vid naturreservatet på Björnön för skadegörelse. Problemet har pågått under flera månaders tid, från juli till oktober.

— Det har även blivit skador på grindar och grindstolpar till staketet. Nät har också blivit uppklippt på flera ställen. Nu saknar jag 13 lamm och även en 90-liters vattenbalja har försvunnit, säger bonden.

— Det måste ha varit någon som tagit dem. Och efter hela den här sommaren så orkar jag inte mer. Nu kommer jag nog sälja en del av lammen, fortsätter bonden.

Enligt Anders Hedström som är presstalesperson för polisen i Västerås pågår ingen aktiv förundersökning i ärendet.

— Det finns inga vittnen eller spår som gör att polisen kan närma sig en misstänkt person. I nuläget är inte händelsen utredningsbar. Förundersökning kan naturligtvis startas, om det framkommer uppgifter som kan leda utredningen framåt, säger Hedström.

Källa:
Fårägaren om de stulna lammen: ”Det känns fruktansvärt”


  • Publicerad:
    2016-11-06 11:15