RÄTTVIK. Siljans Chark har ägnat sig åt att på ett plågsamt sätt halalslakta djur. Efter kraftfulla påtryckningar och att många människor bestämt sig för bojkott mot Dalaföretaget uppger de nu att de upphör med halalslakten.

Det var i somras som Granskning Sverige konfronterade Siljans Chark i Rättvik för att de ägnade sig åt plågsam halalslakt av djur. Efter kraftfulla påtryckningar och att många människor bestämt sig för att bojkotta slakteriet uppger de nu att de upphör med halalslakt.

Företaget säger sig dock hela tiden ha följt svensk lagstiftning gällande djuromsorg. Detta trots att det tidigare uppdagats att lamm slaktats i företagets lokaler under mycket plågsamma former och utan tillräcklig bedövning.

Granskning Sverige uppger på sin YouTube-kanal att de är nöjda med beslutet som de ser som ett steg i rätt riktning att Siljans Chark upphör med att stödja en islamisering av Sverige. I undertexterna till ett ljudklipp om det hela skriver Granskning Sverige bland annat följande:

Siljans chark trodde förut att det var moraliskt försvarbart att som svensk syssla med halalslakt, men tar nu sitt förnuft till fånga efter att Granskning Sverige ringt och ställt lite frågor om Siljans Charks moraluppfattning, skriver det journalistiska initiativet.

Källa:
Granskning Sveriges YouTube-kanal
Siljans Chark upphör med halalslakt


  • Publicerad:
    2016-08-28 18:40