MÅNGKULTUR. Flera stenar kastades in genom fönstren till moskén i Falkenberg under fredagskvällen. Muslimerna försöker nu koppla samman detta med terrordådet i Stockholm.

Falkenbergs moské vid något ramadanfirande.

Under fredagsbönen kastade någon in flera stenar genom fönstren till moskén i Falkenberg som bara tog sig igenom det första glaset på tvåglasfönstren till moskén varpå ingen person kom till skada.

 Jag hörde dörren lite bakom mig, då tänkte jag att det kan komma in någon och sätta ett skott i ryggen på oss utan att vi skulle hinna reagera, säger Driton Mehmedi, som befann sig i lokalen vid attacken.

Mehmedi kopplade direkt samman attacken mot moskén till terrorattacken i Stockholm som ägde rum vid samma tidpunkt. Det råder dock oklarhet om det finns något samband då polisen inte har någon misstänkt för attacken än så länge.

Vid liknande attacker mot moskéer runt om i Sverige har det flera gånger kunnat bevisas att det varit muslimerna själva som har vandaliserat eller till och med bränt ner sin egen moské. Moskébranden i Eskilstuna är ett exempel på detta då statsminister Stefan Löfven med flera politiker var snabba med att peka ut “rasister” för dådet som sedan visade sig vara ett verk av muslimerna själva.

Källa:
Stenkastning mot Falkenbergs moské


  • Publicerad:
    2017-04-09 14:00