MALMÖ. När den ”ensamkommande” rasfrämlingen inte fick de pengar han ansåg sig ha rätt till gick han och ytterligare två boende på HVB-hemmet bärsärk. Inredning för över 50 000 kronor förstördes. Nu har domen fallit.

”Ensamkommande flyktingbarn”

I november förra året hade en ”ensamkommande” rasfrämling ett samtal med en ur personalen på boendet han var inskriven på. Han var upprörd över en utebliven utbetalning som han ansåg sig ha rätt till. Det upprörda samtalet övergick enligt den anställde plötsligt till en besinningslös skadegörelse som ytterligare två andra skäggbarn på boendet anslöt sig till. De tre rasfrämlingarna gick från rum till rum och slog sönder vad de kom åt. Totalt slogs egendom för över 50 000 kronor i bitar.

Enligt anmälan ska en av rasfrämlingarna haft ett narkotikamissbruk och han ska även ha haft svårigheter med att kontrollera sig själv när han blir upprörd.

De tre rasfrämlingarna har nu dömts av Malmö tingsrätt för skadegörelse. Då de i sina asylansökningar uppgett sina åldrar till under 18 år döms de till ungdomsvård och ungdomstjänst istället för fängelse, vilket gärningen egentligen motsvarar och inget utvisningsbeslut har heller yrkats.

Källa:
Slog HVB-hem sönder och samman


  • Publicerad:
    2017-03-16 21:20