MÅNGKULTUREN. Två 16-åringa ensamkommande rasfrämlingar sökte i förra veckan asyl i Frankrike. Det ena skäggbarnet var 21 år, det andra 47 år.

I vad som verkar vara ett rekord för skäggbarn i Frankrike, avslöjades en ensamkommande asylsökare från Guinea vara 47 år. Den ensamkommande mannens resesällskap visade sig vara en yngre man från Mali på 21 år.

Männen hade flytt från Spanien, det EU-land dit de först kommit, för att söka skydd från de uppenbarligen outhärdliga afrikanska länderna Guinea och Mali.

Det var när de presenterade sig som 16-åringar på polisstationen i den lilla staden Angoulême i sydvästra Frankrike bedrägeriet upptäcktes.

Regionen Nouvelle-Aquitaine där Angoulême ligger har fått en stark uppgång av illegala invandrare som genom bedrägerier försöker åtnjuta Frankrikes bidragssystem. Därför har man förbättrat samarbetet med olika myndigheter utanför Frankrike för att försöka bekämpa problemet.

Bedrägerierna med ”ensamkommande barn” till Europa är omfattande. I Sverige befanns 87 procent av de ”barn” som testades 2017 vara vuxna människor. I Tyskland samma år avslöjades 43 procent av skäggbarnen vara överåriga.

Källa:
Angoulême : il affirme avoir 16 ans, ses empreintes révèlent qu’il en a 47


  • Publicerad:
    2019-04-09 12:00