VALFUSK. En tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker i Sundbyberg stod åtalad för skadegörelse efter misstanke om att hon och en annan kvinna rivit ner en mängd sverigedemokratiska valaffischer förra året. Kvinnan har nu friats av tingsrätten.

Bild på socialdemokraten med en då okänd kollega under det misstänkta valsabotaget.

Det var den 22 augusti 2018 som två kvinnor iakttogs när de stod på stegar och drog i Sverigedemokraternas valaffischer i Stockholmskommunen. Ett flertal av partiets affischer var redan vandaliserade och låg på marken men varken SD-gruppledaren eller privatpersonen som la märke till kvinnornas aktiviteter ska ha sett när de blev nedtagna.

LÄS MER: Socialdemokratisk politiker åtalad – rev ner SD-valaffischer

S-kvinnan som sedan valet inte längre har några politiska uppdrag förnekade hela tiden brott och menade först i polisförhör att hennes väninna, en brittisk kvinna som även hon är politiker var den som rev ner affischerna, en uppgift som hon sedan tog tillbaka i tingsrätten.

Istället menade hon på att hon bara fixade med sitt eget partis affischer och inte alls förstörde för sina politiska motståndare, skriver Mitti.

Tingsrätten anser att det inte är bevisat att kvinnorna rev ner affischerna och S-kvinnan frias samtidigt som Sverigedemokraternas skadeståndsanspråk på 600 kronor avslås.

Källa:
S-politiker åtalades för skadegörelse på SD:s affischer – frias


  • Publicerad:
    2019-09-21 15:30