MALMÖ. En kvinnlig chef inom Socialtjänsten i Malmö stad har dömts för skadegörelse efter att ha sprayat ner en gångtunnel med lila färg. Bilder från förundersökningen antyder att hon försökte skriva ”ACAB” för att uttrycka sitt hat mot polisen.

39-åriga Linda Gerassi Gillgren är sektionschef inom Socialtjänsten i Malmö stad. Den 5 november förra året hade hon varit ute på kvällen med några kollegor och var på väg hem när hon fick för sig att börja klottra i en gångtunnel. Hon sprayade ner tunneln med lila färg som hon hade haft med sig.

Klottrandet avbröts av att en man dök upp och konfronterade Linda som flydde hem till sin bostad när mannen ringde polisen. Mannen följde dock efter henne och kunde peka ut vart hon bodde för polisen som också hittade sprayflaskan bredvid hennes cykel.

I förhör ljuger Linda för polisen och förnekar brott. Hon påstår att det är hennes sprayflaska, men att hon inte gör anspråk på den och att hon inte brukar använda den utan bara förvarar den åt en vän som hon har glömt bort namnet på. Att hon har lila färg på fingrarna skyller hon på att hon varit på dagis med sin dotter och målat där.

Malmö tingsrätt har nu valt att döma Linda att betala över 15 000 kronor i böter och ersättning för skadorna hon orsakade. Samhällsnytt har kontaktat Lindas chef som inte vill uttala sig om att Linda dömts för skadegörelse. Linda vill inte heller svara på frågor från tidningen och kommentera det faktum att det ser ut som att hon var på väg att klottra ”ACAB” på tunnelväggen, vilket står för ”All Cops Are Bastards” – ”Alla poliser är svin”.


  • Publicerad:
    2020-11-11 21:40