NORRBOTTEN Nordfront var på plats på Örnäset i Luleå när tungt beväpnad polis gjorde ett tillslag. Minst en person ska ha gripits misstänkt för skadegörelse mot en restaurang.

En av Nordfronts medarbetare blev vittne till ett omfattande tillslag av polisen i Luleå, utanför Coop i stadsdelen Örnäset. Tungt beväpnade poliser grep en misstänkt afrikan.

Enligt medarbetaren fanns flera polisfordon på plats och flera poliser var beväpnade med automatvapen. Polismännen försökte förmå Nordfront att sluta fotografera insatsen och försökte även kräva legitimation när de informerades om att medarbetaren fotograferade på uppdrag av Nordfront.

— Det var minst sex poliser med automatvapen som siktade på den misstänkte i samband med att han greps, berättar Nordfronts fotograf, som tillägger att det totalt rörde sig om ett drygt tiotal poliser som deltog i insatsen.

— Jag försökte även få en av poliserna att posera med sitt automatvapen framför kameran men det ville han inte, berättar medarbetaren vidare.

En av flera poliser som beväpnade sig tungt inför gripandet.

På bilder kan man se hur en afrikan grips under dramatiska former utanför en pizzeria. Men trots den dramatiska insatsen påstår polisregion Nords presstjänst att det rör sig om misstänkt skadegörelse mot restaurangen.

— Det är allt jag vet och i nuläget är en misstänkt person gripen som nu ska förhöras, säger Marie Andersson, presstalesperson på polisregion Nord, till Nordfront.

Behövs verkligen flera poliser med automatvapen för att hantera ett ärende rörande misstänkt skadegörelse?

— Alltså vilka resurser vi använt kan jag inte kommentera. Men polisen använder de resurser som man bedömer behövs i varje läge.

Minst sex poliser krävdes för att gripa den misstänkte.

När Nordfront talar med ägaren till pizzerian i fråga berättar han dock att den misstänkte afrikanen försökte råna pizzerian och i samband med detta slagit sönder flera tallrikar. Det återstår alltså att se ifall rubriceringen ändras.

Pizzabagare städar upp efter vad man beskriver som ett rånförsök av afrikanen.