SVERIGEDEMOKRATERNA. Nu är det bevisat att SD-toppen Mattias Karlsson (SD) ställt upp på en intervju med Motpol – en hemsida Karlsson klassar som ”neofascistisk” och förnekat att han skrivit för.

mattias karlsson neofascist

Bilden är manipulerad.

Nordfront rapporterade förra året om hur Daniel Friberg, som driver den identitära bloggportalen Motpol, hängde ut Mattias Karlsson och menade att Karlsson var den sverigedemokrat som 2009 ställde upp på en intervju med Motpol. Anklagelsen framfördes i samband med att Karlsson menade på att Motpol var en ”neofascistisk” hemsida som sverigedemokrater inte fick ha samröre med. Motpol användes alltså som politiskt slagträ i de interna maktkamperna inom SD som förra året resulterade i ytterligare en rad uteslutningar samt partiets totala brytning med sitt dåvarande ungdomsförbund.

Karlsson nekade dock till att ha svarat på frågor från Motpol i en intervju och sa att han inte hade något minne av det och ville se bevis istället för ”krystade insinuationer” från Friberg. Nu har bevisen kommit vilket innebär att Karlsson måste ses som en lögnare då han inte bara svarade på frågorna från Motpol utan också bad om Jimmie Åkessons åsikt om han skulle ställa upp på en intervju.

Det är Expressen och journalisten David Baas som tagit del av ”omfattande material” som förutom att bevisa att det var Karlsson tillsammans med Erik Almqvist som blev intervjuade av Motpol 2009 även bevisar att Karlsson själv tipsat partikamrater om artiklar han anser är läsvärda på Motpol. Expressen skriver:

Karlssons tips, som ofta handlar om kulturartiklar, började redan 2007 och åren fram till riksdagsinträdet 2010. Men också i riksdagen har Karlsson fortsatt att sprida Motpols material inom SD:s ledning.

När Expressen konfronterar Karlsson med bevisen hävdar han fortfarande att han lider av dåligt minne och inte minns intervjun. Angående att han tipsat andra i SD-ledningen om läsvärda artiklar på en hemsida som han själv klassar som neofascistisk slingrar sig Karlsson på följande sätt:

— Dels är det så att jag tror inte att alla som skriver där är nyfascister. Jag tror att de som driver den och den agenda som utkristalliserats på senare år är nyfascistisk. Jag tror inte att det alltid varit så att de som skrivit där har varit nyfascister.

— I privata diskussioner tycker jag att man ska kunna bolla många olika idéer, säger Karlsson också.

Källa:
Här skriver Mattias Karlsson på fascistsajt


  • Publicerad:
    2016-02-27 14:50