MEDIA. DN publicerade idag en längre artikel om SDU och ”nya högern”. I artikeln framkommer att DN infiltrerade Identitär idé som hölls tidigare i höst.

Björn af Kleen har tidigare skrivit om Nordiska motståndsrörelsen i Dalarna. I en ny artikel som publicerades natten mot idag har han gjort en liknande granskning av SDU, ”nya högern” och Ungern.

Artikeln innehåller bland annat intervjuer med William Hahne och Gustav Kasselstrand som uteslöts ur Sverigedemokraterna tidigare i år. Rent generellt framkommer inte mycket nytt i granskningen men en sak som framkommer är att DN indirekt infiltrerade den identitära konferensen Identitär idé som Motpol arrangerade under hösten. af Kleen skriver följande om konferensen som hölls på Armémuseum:

DN fick inte köpa biljett men researchern Morgan Finnsiö är på Armémuseum i mitt ställe.

Finnsiö är en journalist som bland annat arbetar för Expo och med hjälp av Finnsiö lyckas DN hänga ut två av besökarna på Identitär idé:

På Armémuseum befinner sig Per Landin, etablerad 59-årig kulturskribent och författare. Daniel Fribergs förlag och butik Arktos säljer en av Per Landins böcker (”Dietrich Eckarts onda öga” utgiven på Atlantis 2009). Landin är specialintresserad av tysk radikalkonservatism.

I ett mejl skriver Landin att han gått till Armémuseum av nyfikenhet efter ”ett tips från en annan person”, att han följt Arktos och Motpol ”sporadiskt”. Men att han blev besviken: ”Tyvärr kände jag mig inte särskilt bekväm och blev illa berörd av åtminstone ett av föredragen”. Han visste inte, säger han, att Arktos säljer hans bok.

I publiken sitter även historikern Lars-Erik Hansen, arkivchef på Tjänstemän och akademikers arkiv (TAM) i Bromma.

Källa:
Den nya högern ett eko från 1930-talet


  • Publicerad:
    2015-12-20 15:15