MEDIA. Granskning Sverige som nyligen fyllde ett år har genomfört en längre intervju med Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas vikarierande partiledare. I inslaget diskuteras bland annat vad som gett upphov till massinvandringen till Sverige.

Granskning Sverige firade nyligen ettårsjubileum och har nu för första gången genomfört en intervju med en sittande partiledare. Det är Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson som har ställt upp på en intervju och bland annat svarat på frågor om varför Sverige har en så extrem invandringspolitik. Även så kallat näthat och politiskt våld diskuteras i intervjun.

— Jag tror att man använder näthatet som ett politiskt slagträ mot den invandringskritiska rörelsen i Sverige och det tycker jag är problematiskt, säger Karlsson bland annat.

Däremot tror Karlsson inte att alternativa medier på nätet kommer att förbjudas rakt av.

Karlsson berättar också om hur vänsterextremister attackerade en middag som Sverigedemokraterna arrangerade genom att på given signal krossa fönsterrutorna på lokalen, kasta in rökgranater och därefter med yxor och andra tillhyggen klubba ner deltagarna när de flydde ut ur byggnaden. 17 sverigedemokrater skadades och flera bilar slogs också sönder. Medias respons var att sverigedemokraterna kanske fejkade och debatten som uppstod handlade om huruvida ”högerextremister” skulle få hyra lokaler eller inte. Ingen greps för attacken.

Granskning Sverige frågar också vad SD kan göra för att höja den svenska nativiteten, men Karlsson har inte några förslag på konkreta åtgärder. Karlsson tar vidare avstånd från en biologisk, genetisk eller etnisk definition av vad som utgör det svenska folket.

Lyssna på inslaget nedan:


  • Publicerad:
    2015-03-13 16:00