SVERIGE. Nu uppdagas det att en av SD-ledaren Mattias Karlssons närmaste medarbetare har gjort sig skyldig till samma ”brott” som uteslutningshotade Gustav Kasselstrand.

henrik_vinge

Här syns Henrik Vinge, Mattias Karlssons pressekreterare, umgås med en representant ur La Destra.

SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne kommer inom kort uteslutas ur Sverigedemokraterna. Motiveringen från partiledningen är samröre med ”nyfascistiska partier i Italien”.

– Det handlar om väldigt allvarliga misstankar om ideologiska avvikelser. De ledande företrädarna i SDU har bland annat haft samröre med nyfascistiska partier i Italien, sa SD:s gruppledare Mattias Karlsson under gårdagen.

Kasselstrand ska uteslutas efter kontakt med La Destra 2011

Under gårdagen kommenterade Gustav Kasselstrand uteslutningsärendet mot honom:

Nu har jag fått hem personärendet och läst det. Dessutom har Mattias Karlsson offentliggjort anklagelserna i intervju med DN.

Förutom de vanliga standardfraserna om att jag brutit mot partiets kommunikationsplan (hur?) så lyfter man fram det faktum att SDU under 2011 hade dialog med italienska La Destra. De kontaktade oss och vi visste ingenting om dem annat än att de kallade sig ”socialkonservativa nationalister”. Vi lät dem delta på ett par SDU-aktiviteter. Vi insåg snart att detta parti inte var några vi ville samarbeta med eftersom de stod för långt från oss.

Därmed avslutades all dialog med dem för fyra år sedan – allt i samråd med Mattias Karlsson – och sedan dess har detta varit ett helt avslutat kapitel för alla inblandade – SDU, SD, La Destra. Ändå väljer alltså Mattias Karlsson att till DN anföra mötena år 2011 som ett av de främsta skälen till uteslutningsärendet mot mig. Detta alltså trots att han och jag i samråd, utan några som helst protester från någon parts sida, avslutade denna kontakt redan 2011.

Mattias Karlssons närmaste medarbetare umgicks med La Destra 2013
Vid lunchtid publicerades dock en bild där Henrik Vinge syns tillsammans med La Destra-ledaren Giuliano Moggi. Bilden uppges vara tagen på en middag i Rom, så sent som hösten 2013.

— Det är helt odramatiskt. Jag var på besök i Rom och det var en person som tidigare haft kontakt med personer i ungdomsförbundet, som jag träffar när jag är på besök, uppges Vinge ha svarat gällande hans umgänge med La Destra.

Vinge är i dagsläget en av Mattias Karlssons närmaste medarbetare och har alltså gjort sig skyldig till samma umgänge som de uteslutningshotade SDU:arna.

SD-ledaren Mattias Karlsson vållade stor uppståndelse förra månaden då det uppdagades att han försökt att kollaborera med den vänsterextrema kartläggningsorganisationen Expo.


  • Publicerad:
    2015-04-09 12:34