Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mattias Karlsson: “William Hahne och Gustav Kasselstrand ska uteslutas”

Av Redaktionen, 2015-04-21
redaktionen@nordfront.se

SVERIGEDEMOKRATERNA. Mattias Karlsson, vice partiledare för Sverigedemokraterna, har nu avslöjat att William Hahne och Gustav Kasselstrand ska uteslutas ur partiet.

Efter medlemsutskotets möte under gårdagens avslöjade man att åtta medlemmar bör uteslutas ur partiet. Tidigare har man inte velat kommentera ifall SDU-profilerna William Hahne eller Gustav Kasselstrand är en av dem.

Nu rapporterar Sveriges Televison att båda två kommer att uteslutas och uppgifterna kommer från partiets vice partiledare Mattias Karlsson.

— Praxis är att inte gå in på enskilda fall. Men Kasselstrand och Hahne har själva valt att föra diskussionen om deras uteslutningsärenden offentligt och därför kan jag säga att de två rekommenderar medlemsutskottet för uteslutning, säger Karlsson.

Anledningen till uteslutningen uppges vara kontakt med ”extremistiska partier i utlandet”, närmare bestämt det italienska partiet La Destra.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Karlssons närmaste man, Henrik Vinge, så sent som 2013  syntes tillsammans med La Destra-ledaren Giuliano Moggi på en middag i Rom. Vinge är dock inte mål för ett uteslutningsärende.

Det officiella beslutet om uteslutning kommer att tas av partiledningen på måndag. Hur Karlsson själv kommer att rösta vill han inte avslöja.

Källa:
Nu utesluts Kasselstrand och Hahne


  • Publicerad:
    2015-04-21 19:55