SVERIGE. Sverigedemokraterna (SD) stäms av det numera uteslutna förbundet Sverigedemokratisk ungdom (SDU). Orsaken till detta ska vara för att partiet ska ha lagt beslag på SDU:s hemsida.

Det var i september förra året som Sverigedemokraterna (SD) bröt med sitt tidigare ungdomsförbund, Sverigedemokratisk ungdom, efter en intern maktstrid förra året. Striden drevs framförallt med Mattias Karlsson i spetsen.

Ungdomsförbundets hemsida, sdu.nu, blev därefter en officiell sida för Karlssons nystartade ungdomsverksamhet som fått namnet ”Ungsvenskarna”. SDU har krävt att SD-ledningen skulle lämna tillbaka adressen, något som ledningen har vägrat. Detta har lett till att SDU nu stämmer SD.

”Av den anledningen är det nödvändigt att inge stämningsansökan”, skriver det första ungdomsförbundets ordförande Jessica Ohlson i ansökan.

Ohlson skriver i sin stämningsansökan att SD:s IT-ansvarige, Martin Henriksson, tidigare hade fått tillåtelse att administrera domänen. Henriksson ska sedan ha angett dåvarande partisekreteraren Björn Söder som ägare, utan SDU:s kännedom.

”SDU hade ingen kännedom om att ägaruppgifterna för domänen ändrats 2014 utan var av uppfattningen att domänen fortfarande ägdes av föreningen SDU”, skriver Ohlson vidare i stämningsansökan.

Källa:
SDU stämmer SD i bråk om hemsida


  • Publicerad:
    2016-08-31 16:25