PITEÅ. Sverigedemokraten Magnus Häggblad höll förra veckan ett tal i kommunfullmäktige där han bland annat sa att ”migranterna börjat våldta våra svenska kvinnor”. Trots de efterföljande rasistanklagelserna vägrade han att böja sig. Nu har dock partiet gått in och stängt av honom på obestämd tid.

Häggblad

I söndags rapporterade Nordfront om en hög av rasistanklagelser mot sverigedemokraten Magnus Häggblad. Anklagelserna, som bland annat kom från Piteås socialdemokratiska kommunalråd Helena Stenberg, kom efter att Häggblad i förra veckan höll ett tal mot massinvandringen i kommunfullmäktige.

Bland annat hade han sagt att de migranter som kommit till Sverige inte tillför ”någonting av värde för vårt land” och att de i stället ”börjat våldta våra svenska kvinnor”. Trots kritik i form av rasistanklagelser vägrade Häggblad alltså att be om ursäkt för sina uttalanden.

Nu har dock Sverigedemokraternas styrelse och lokala fullmäktigegrupp, enligt uppgift tillsammans med Häggblad själv, bestämt sig för att stänga av honom på obestämd tid. Trots att Häggblad stod på sig när han attackerades efter sitt tal, hävdar Sverigedemokraterna Piteå i ett pressmeddelande angående avstängningen att han nu är ”medveten om det olämpliga i sina uttalanden”.

Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige blir nu i stället partiets ordförande i Piteå, Elin Håkansson. Håkansson säger att det även förekommit intern kritik mot Häggblad, exakt från vilket håll nämner hon dock inte. Även om hon inte anser läget inom partiet som krisartat vill hon heller inte kommentera stämningen inom partiet.

Källa:
Häggblad (SD) tar politisk timeout


  • Publicerad:
    2016-09-13 22:55