SKARA. Ett främlingsgäng har återigen hoppat på svenska ungdomar under kvällstid. Men denna gången fick sig invandrargänget mothugg och åkte i backen. Tillhyggen ska ha använts av båda lägren och en ”ensamkommande” rasfrämling på strax under 20 år ska ha fått allvarligare skador och fick uppsöka sjukhus.

Mycket våldspotential har invaderat Sverige, när ska du vakna och ansöka till Motståndsrörelsen?

Mycket våldspotential har invaderat Sverige, när ska du vakna och ansöka till Motståndsrörelsen?

Under måndagskvällen larmades polisen till centrala Skara. Svenska ungdomar ska ha kommit i bråk med ett invandrargäng, bland annat bestående av så kallade nyanlända. Slagsmålet ska ha ägt rum mellan stationen och ICA Munken runt halv tio på kvällen och polisen kom snabbt till platsen.

— Vi förstod direkt att det här är något vi måste agera på så fort som möjligt, berättar polisens utredare i Skara, Mikael Ståhlgren.

När polisen kom till platsen anmäldes fem personer, men dessa hade redan hunnit lämna platsen. Tillhyggen och järnrör ska ha använts i bråket. Alla deltagarna ska vara ungdomar i åldrarna 15 till 20 år.

– Alla var mellan 15 och 20 år, unga män eller killar allihop, säger Margita Johansson som är vakthavande befäl på Lidköpingspolisen.

Under måndagen uppsökte också de anmälda svenska ungdomarna polisen för att göra en motanmälan mot invandrarna, de hade lindriga skador. De flesta av rasfrämlingarna hade också lättare skador men en ”ensamkommande” ung man boendes i närheten av platsen fick skador som klassades som allvarliga.

– Han var vid medvetande och är införd till sjukhuset i Skövde. Det var ingen fara för hans liv, fortsätter Johansson.

Samtliga deltagare har under tisdagen hörts av polisen, dock har ingen hörts som misstänkta för något brott utan enbart som målsägande. På grund av de inblandades ålder har heller ingen frihetsberövats.

Källa:

Svenskar och invandrare i bråk


  • Publicerad:
    2016-09-20 19:15