MEDIA. Nyheter Idag hotar nu att följa i Aftonbladet och Expressens spår och offentligt hänga ut de personer som skriver ”rasistiska” och ”invandrarfientliga” kommentarer på deras Facebook-sida.

Bakom hotet som publicerades igår verkar Nyheter Idags judiske grundare Chang Frick stå. Hotet publicerades på Nyheter Idags Facebook-sida där redaktionen skrev följande:

Aftonbladet uppmärksammar att idioter skriver rasistiska och invandrarfientliga kommentarer i vårt kommentarsfält här på Facebook. Ni som gör det är inte anonyma och fortsätter detta kommer vi kontakta er och publicera ert namn på vår sida. Vi vill inte se några idiot-kommentarer eller hatiska inlägg på vår Facebooksida. Det förstör bara samtalsklimatet för alla.

Nyheter Idag hotar alltså att hänga ut ”näthatare” precis som Aftonbladet och Expressen tidigare gjort och fått kritik för av fristående medier som inte drivs av sionister. En läsare svarar på inlägget och kritiserar hotet:

Nej folk här är inte anonyma och vem som helst kan gå in och se vem som kommenterar? Känna rätt svagt att då gå gammalmedias ärende och lägga upp folk på er hemsida. Trodde ni skulle vara större än så.

Ta bort och censurera för all del, ändå er sida, men att hänga ut folk? Lamt.

Chang Frick försvarar då hotet med följande kommentar:

Problemet är att det tar en massa tid ifrån oss. Det förstör bara. Att hålla på att haverera på vår Facebooksida är ju inget som hjälper vår sajt, tvärtom. Om man nu har tourettes och måste skriva en massa dumheter kan man väl göra det på sin egen Facebooksida? Varför dra in oss i detta?

Människor som gillar att posta grovt rasistiska inlägg bör alltså hålla sig borta från Nyheter Idags Facebook-sida.


  • Publicerad:
    2016-01-14 16:35