SVERIGE. Efter att ha pressats av Expressen avbokade artisten Jan Johansen sin spelning under Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg. Nu anklagar Chang Frick från Nyheter Idag honom för att vara ”antisemit” då han i en privat konversation ska ha påpekat vem som äger och kontrollerar media.

johansen_stor1

Jan Johansen.

Den populäre artisten och sångaren Jan Johansen skulle egentligen ha spelat under Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg, men efter att bland annat Expressen konfronterat honom om detta valde han att hoppa av. På sin twitter skrev han då:

Jag var bokad till en sommarfestival i Sölvesborg. SD låg tydligen bakom det så självklart stannar jag hemma.

Nu har juden Chang Frick som ligger bakom sajten Nyheter idag, gått ut med information från Johansens privata mejlkonversationer som, enligt Frick, ”anspelar på konspirationsteorier om att judar kontrollerar medier”.

Det Johansen ska ha skrivit i en privat konversation med kollegan Danne Machmar är:

Jag vet vilka som kontrollerar media! Rothchild äger Reuters.

Detta konstaterande är alltså enligt Frick ”antisemitiskt”, varpå Frick i sin artikel fortsätter med att bekräfta att det Johansen skriver ändå är sant.

Familjen Rothschild, som har tysk-judisk bakgrund, förekommer frekvent i antisemitiska konspirationsteorier – inte minst då Rothschild är en förmögen släkt med flera bankirer och finansmän.

Vidare fortsätter Frick med att bekräfta att nyhetsbyrån Reuters grundades av Paul Reuter, också med ”judiskt påbrå”.

När Frick konfronterar Johansen om den privata konversationen säger han:

— Ja det där är en privat konversation. Det där är något som han och jag pratar om då i sådana fall. Det är inget jag har en kommentar på. Men det går att söka på nätet efter sån information, om man vill lära sig något om det.

Frick avslöjar också att Johansen inte alls tycks ha varit ovetande om att det var en sverigedemokratisk spelning han bokats till. I en annan privat konversation med Machmar ska han ha skrivit:

Expressen ville pressa mig på kommentar. Jag tycker det är jobbigt. Hur är det för andra artister som ‘kommer ut’?

Källor:
Chang Frick: ”Antisemitiskt” säga judar äger media – trots att de gör det
Jan Johansen: ”Jag vet vilka som kontrollerar media! Rothchild äger Reuters”


  • Publicerad:
    2016-07-20 12:55