SVERIGE. Peter Jezewski, tidigare sångare i det populära bandet The Boppers, spelade på SD:s festival som gick av stapeln i Sölvesborg förra helgen. Nu utsätts artisten för bojkott och drabbas hårt ekonomiskt på grund av inställda spelningar. Detta då han vägrat gå ut och be om ursäkt för sina politiska åsikter.

Sweden, Stockholm, Skansen, Sollidenscenen. 2013-07-02. Allsång på skansen. Avsnitt 2. Bild: Peter Jezewski. Foto: Magnus Liljegren / All Over Press

Sweden, Stockholm, Skansen, Sollidenscenen. 2013-07-02. Allsång på skansen. Avsnitt 2. Bild: Peter Jezewski. Foto: Magnus Liljegren / All Over Press

Peter Jezewski har gjort sig ett namn som sångare i det populära bandet The Boppers men lever numera på att turnera som soloartist. Under helgen som var spelade Jezewski på Sverigedemokraternas festival som hölls i Sölvesborg. Efter den spelningen var det meningen att artisten skulle fortsätta till Best Western hotellet Gustav Fröding i Karlstad för ytterligare en rad spelningar.

Istället för att få göra det arbete han anlitades för att genomföra blev Jezewski hotad med inställda spelningar om han inte går ut offentligt och ber om ursäkt för sina sympatier med SD. Artisten vägrade detta, vilket ledde till att han nu utsätts för bojkott. En julturné i form av ett flertal konserter på hotellet har nu avbokats. Det hela drabbar artisten hårt ekonomiskt och enligt källor ska det röra sig om en halv miljon kronor som artisten förlorar på grund av sitt politiska ställningstagande.

— De gav mig två alternativ: Be om ursäkt offentligt, eller så ställer vi in. Aldrig i livet att jag backar från mina åsikter, säger Jezewski.

Jezewski hävdar att det hela är påhopp på både demokratin och yttrandefriheten.

— I första hand reagerar jag för påhoppet på yttrandefriheten och demokratin, i andra hand för mina fans som jag är rädd om och i tredje hand för ekonomin. Men framförallt är det otäckt att jag inte kan framföra opolitisk musik, rock’n’roll, säger han.

Åsa Gunnarsson är hotelldirektör på Gustav Fröding och hon säger att de omöjligt kan låta Jezewski spela på deras hotell efter hans uttalanden om att stödja SD:s politik. Vidare säger hon att hotellet väljer att inte samarbeta med någon som bryter mot företagets ”värdegrund”.

— Vi är ett mångkulturellt och stort företag och känner att vi har ett ansvar där, säger Gunnarsson.

Efter detta politiskt korrekta utspel från hotellets sida uppmanar nu SD-toppen Mattias Karlsson till bojkott mot Best Westerns hotell. Han låter också hälsa att alla Sverigevänner bör visa sitt stöd för artisten. Det hela har redan fått stor spridning på sociala medier.

”Sverigevänner, stöd Peter Jezewski! Köp hans skivor, gå på hans konserter! Bojkotta Best Western och hotell Gustaf Fröding! Sprid budskapet!”, lyder uppmaningen från Karlsson.

Källa:
Spelade på SD-festival – nu bojkottas Boppers-sångaren


  • Publicerad:
    2016-09-01 17:25