SVERIGE. Hotell Gustaf Fröding i Karlstad backar och låter den tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski få hålla sina julkonserter på hotellet. Beskedet kommer strax efter hotellet avbokat Jezewskis planerade spelningar efter att han uttryckt sitt stöd för Sverigedemokraterna.

Nordfront rapporterade tidigare idag om hur Hotell Gustaf Fröding i Karlstad avbokat alla kommande spelningar med den tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski. Detta efter att det uppmärksammats att han spelat på Sverigedemokraternas ”Sommarfestivalen” i Sölvesborg förra helgen samt att han uttryckt stöd för partiet.

Åsa Gunnarsson, hotelldirektör på Gustav Fröding, motiverade beslutet med att säga att hotellet omöjligt kunde låta Jezewski spela på deras hotell efter hans uttalanden om att stödja SD:s politik. Vidare sa hon att hotellet väljer att inte samarbeta med någon som bryter mot företagets ”värdegrund”.

— Vi är ett mångkulturellt och stort företag och känner att vi har ett ansvar där, sa Gunnarsson.

Beslutet från Best Western har mötts av stark kritik, dels av bombhot samt av ilskna sverigedemokrater som uppmanat till ekonomisk bojkott av hotellet.

Senare under torsdagen meddelade dock Best Western i ett pressmeddelande att de ändrat sig och att Peter Jezewski minsann kommer att få hålla sina spelningar på hotellet. I pressmeddelandet erkänner hotellets VD, Patrik Mörkfors, att beslutet att avboka Jezewski var ”ett känslobaserat beslut” och att hotelledningen har insett att det hela kan ha ”uppfattats som odemokratiskt”.

”Naturligtvis är människor av alla politiska åsikter välkomna till vårt hotell och vår kedja. Demokrati och öppenhet är oerhört viktiga delar av vår värdegrund. Vi inser nu att vårt beslut upplevdes som något annat”, står det bland annat i pressmeddelandet.

Källa:
Pressmeddelande från Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens
Hotell Gustaf Fröding ber Peter Jesewski om ursäkt


  • Publicerad:
    2016-09-01 19:10