SVERIGE. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Markus Wiechel har fört hemliga register över politiska motståndare inom den så kallade ”bunkerfalangen” i det egna partiet. Wiechel själv verkar dock inte tycka att det är något anmärkningsvärt med detta register.

I ett bandat samtal berättar riksdagsledamoten Markus Wiechel att han har fört ett hemligt register över medlemmar i den så kallade ”bunkerfalangen” inom Sverigedemokraterna. Bunkerfalangen består av de mer nationalistiska medlemmarna i partiet, bland andra den före detta partiledaren Mikael Jansson, nu uteslutna Patrik Ehn och Gustav Kasselstrand.

Det aktuella samtalet hölls med en partikamrat och i det berättar Wiechel att han är mycket orolig över konflikten mellan Kasselstrand och Jimmie Åkesson. Han oroas även över hur bunkerfalangen enligt honom har blivit mer radikal på senare tid och han är övertygad om att Kasselstrand kommer att utmana Åkesson 2015.

När Wiechel konfronterades av reportrar angående detta register utanför riksdagens civilutskott vägrade han kommentera uppgifterna och gick därifrån utan att svara på några av reportrarnas frågor.

Källa:
Inspelningen avslöjar SD-mans kartläggning


  • Publicerad:
    2013-06-01 22:38