POLITIK. Expressen uppgav igår att Gustav Kasselstrand, ledare för SDU, vill att moderpartiet fäller regeringen i budgetomröstningen och tvingar fram nyval.

— Vi vinner ett stort förtroende, en stor respekt, genom att vi visar att man inte bara kan hunsa runt med oss. Vi borde sätta hårt mot hårt nu när socialdemokrater och moderater deklarerar att man inte tänker samtala med oss, inte tänker förhandla med oss, säger Gustav Kasselstrand till Ekot.

Expressen påstår också att SDU förbereder sin organisation inför ett eventuellt nyval. Vidare har Expressen tillsammans med Expo, antingen genom dataintrång eller förräderi, kommit över ett internt mejl i vilket Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder hör sig för med partiets distriktsordföranden för att se om de är redo för nyval.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen uppger till Expressen att det inte är konstigt att det finns personer inom partiet som vill att partiet stödjer Alliansens budgetförslag, vilket skulle fälla regeringen och tvinga fram nyval.

— Bland våra väljare finns en kraftig övervikt för att rösta på alliansens budget. Det är inte förvånande att det finns röster inom partiet som driver samma linje, säger SD:s Kinnunen.

SD har sagt att de under tisdagen kommer meddela vilket budgetförslag de tänker rösta på. Budgetomröstningen är sedan planerad att hållas under onsdagen, men regeringen har sagt att omröstningen kan komma att skjutas upp ifall SD går ut med att de ska stödja Alliansens förslag.

Sverige har bara haft nyval en gång i modern tid och det var 1958.

Källa:
SDU-ordförandens krav: Fäll budgeten


  • Publicerad:
    2014-12-02 08:00