SVERIGE. Fredrik Reinfeldt menar nu att svenska folket ”inte kommer att ha råd med så mycket annat” men att vi ska ”ha tålamod”.

Bilderberg-agenten Fredrik Reinfeldt.

Bilderberg-medlemmen Fredrik Reinfeldt.

Under 2012 skänkte Bilderberg-medlemmen Fredrik Reinfeldt bort över 110 miljoner skattekronor för att finansiellt understödja människoätande islamistiska terrorister i Syrien. Under dagen hade Reinfeldt en pressträff där han tog upp det allvarliga läget i omvärlden, bland annat i Syrien.

Film från pressträffen.

På pressträffen ville Reinfeldt förbereda svenskarna på att det kommer växande flyktingströmmar de kommande åren, och att det kommer att bli tufft för svenska folket, men att vi ska ”öppna våra hjärtan”, ”ha solidaritet” och ”ha tålamod”.

– Vår bedömning är att den väldiga hänsynslöshet i en trasig värld vi ser i vår absoluta närhet är så pass allvarligt att allt fler människor kommer att tvingas fly till Europa och Sverige, sa Fredrik Reinfeldt.

”Kommer leda till stora kostnader”
Statsministern passade på att be det svenska folket att visa sympati för de människor som flyr det islamistiska skräckväldet som Reinfeldt skapat. Han säger att flyktingströmmen kommer att nå nivåer liknande de under Balkan-krisen på 90-talet.

– Det leder till diskussioner hemma i Sverige, vad kommer det kosta och jag kan redan nu säga att det kommer leda till stora kostnader, säger Fredrik Reinfeldt.

– De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas utrymme för det.

”Skapar en bättre värld”
Fredrik Reinfeldt menade också på att finansminister Anders Borg vid ett senare tillfälle kommer att meddela hur flyktingströmmarna kommer att påverka statsbudgeten.

– Nu ber jag svenska folket att ha tålamod med detta. Att ha solidaritet med världen utanför. Vi behöver samla oss för att kunna göra det. I långa loppet skapar vi på det sättet en bättre värld, säger Reinfeldt.

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin ansåg att statsministerns ord var uppseendeväckande på grund av allvaret hos Fredrik Reinfeldt när han uppmanade svenskarna att öppna sina hjärtan.

– ”Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat men det är verkligen människor som flyr för sina liv” sa Fredrik Reinfeldt och uppmanade svenskarna att öppna sina hjärtan, säger Lena Mellin.

Fotnot: Genom en lag från 1993 har makthavarna rätt att konfiskera svenskars fritidshus vid ”massflykt till Sverige av asyl- och hjälpsökande”.

Källa:
Fredrik Reinfeldt: Öppna era hjärtan


  • Publicerad:
    2014-08-16 14:23