KORRUPTION. Den före detta finansministern Anders Borg har förhörts och delgivits misstanke om mutbrott.

Som "flykting"-vurmande finansminister misstänks Anders Borg ha mottagit mutor.

Som folkfientlig finansminister misstänks Anders Borg ha mottagit mutor.

Det är i samband med en mutbrottsutredning mot skogsindustribolaget Holmen och dess huvudägare och ordförande Fredrik Lundberg som Sveriges före detta moderata finansminister Anders Borg har delgivits misstanke om mutbrott.

Borg ska under tiden som finansminister i Fredrik Reinfeldts Alliansregering ha deltagit i jakter som anordnats av Fredrik Lundberg. Borg ska dock endast ha betalat 2 500 kronor för deltagandet vilket är betydligt mindre än vad jakten egentligen kostade.

Borg kommenterar till Dagens Industri att han under sin tid i regeringen hade en ”strikt linje” och att han ”betalade själv för evenemang”. Han hävdar vidare att han deltog i jakterna efter sin tid som finansminister.

— Anders Borg har förhörts och delgivits misstanke. Han redogjorde då för hur det gick till och då framkom det att han följt alla regelverk, säger Borgs advokat Hans Strandberg.

I ett pressmeddelande skriver Holmen:

Holmen anser att varken bolaget eller Fredrik Lundberg har överträtt gällande regler. Holmen har tillhandahållit efterfrågad information till förundersökningen och fortsätter att samarbeta med åklagaren.

Som finansminister var Anders Borg en av initiativtagarna till den dåvarande Alliansregeringens ”migrationsuppgörelse” med Miljöpartiet som genomfördes för att straffa de svenskar som röstade på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2010. Han har senare uttryckt att han ”ångrar” uppgörelsen och att Miljöpartiet är ett ”extremt parti”.

Källa:
Anders Borg kopplad till mututredning


  • Publicerad:
    2017-01-27 10:20