KORRUPTION. Kändisfesten i Tel Aviv kan vara mutbrott.

Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 3.0)

Den kände homosexuelle judiske festfixaren och sionisten Micael Bindefeldt boendes i Stockholm ordnade en fest åt sig själv i den israeliska staden Tel Aviv för att fira sin 60-årsdag.

Bindefeld lät flyga 140 personer från Sverige ner till den israeliska staden.

Bland elitkändisarna som bjöds på festen finns också flera toppolitiker från svenska partier.

Det gäller Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch-Thor, Moderaternas Ulf Kristersson och Liberalernas nyligen tillträdda partiledare Nyamko Sabuni.

Nu ska åklagare granska om de kritiserade politikerna har begått mutbrott, rapporterar MSN.

De 140 gästerna får under den fem dagar långa gratisfestresan allt betalat av Bindefeld, inklusive flyg och vistelsen på hotell Jaffa, där varje natt kostar minst 5 000 kronor. Varje gäst kostar Bindefeldt minst 35 000 kronor.

Starka reaktioner
Enligt MSN har nyheten ”väckt starka reaktioner i Sverige då många anser att det är rent osmakligt av partiledarna att åka iväg på den här sortens resa när svenskar i princip veckovis mördas av kriminella gäng och då påtryckningarna för att politikerna ska agera är stort”.

Chefsåklagare i ärendet är Anders Jakobsson.

— Jag har således inte ännu tagit ställning till om några förutredningsåtgärder behöver vidtas. Någon gång under nästa vecka kommer jag närmare analysera innehållet i anmälningarna och därefter ta ställning till om några ytterligare åtgärder behöver vidtas innan jag fattar någon form av beslut, säger Jakobsson.

De deltagande politikerna har enligt MSN agerat ”på mycket märkliga sätt”: Ebba Busch Thor vägrar uttala sig i media, men hennes stabschef Martin Kits berättar att Bindefeld bjuder henne på alltihop.

— Micael har bjudit Ebba Busch Thor till sitt födelsedagsfirande eftersom de är nära vänner privat. Hon har inte betalat för att delta i sin väns firande och har ingen avsikt att heller göra det.

Nyamko Sabuni undrar varför hon kritiseras:

— När jag firar mina födelsedagar och bjuder mina vänner, tar jag inte betalt. När Micael firar och bjuder in sina vänner, då tar han inte betalt, säger hon till Bonniertidningen Expressen och tillägger att Bindefelds fest nu har förstörts av massmedia på grund av rapporteringen om den.

— Jag tycker det är lite trist att hans fest förstörs av att bli förföljd på det här sättet, säger Sabuni till Expressen.

Källa:
Åklagare granskar Bindefelds skandalfest


  • Publicerad:
    2019-09-21 12:30