HOPPSAN. Under en fest förra veckan ”ballade” Sveriges tidigare finansminister Anders Borg totalt ur. Bland annat visade han sin penis, tog andra män på skrevet, ville jämföra penisstorlek och kallade kvinnor för ”hora”.

Lite fylleångest nu, Anders?

Det var på en fest i Stockholms skärgård förra veckan som den tidigare finansministern Anders Borg blev full och totalt spårade ur.

Under kvällen ska han plötsligt ha dragit fram sitt könsorgan och velat jämföra penisstorleken med andra män på festen. Han ska även ha tagit männen på skrevet och sedan kallat kvinnliga festdeltagare för ”slampa” och ”hora”.

Enligt uppgifter befann sig flera personer med höga positioner i näringslivet på festen.

Senare under kvällen när Borg inte fick sova i det stora huset som han ville och istället tilldelades en sovplats i en avlägsen stuga ska han ha blivit hotfull och aggressiv mot personen som anordnat festen. Han ska även ha varit hotfull mot en kvinna som försökte lugna ner honom.

— Det var ingen jätterolig händelse, men jag vill inte kommentera, säger festvärden.

Efter händelsen har Borg gått ut på Facebook där han erkänt sitt agerande under festen och bett om ursäkt. Han skrev:

Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt.

Vidare skrev han:

Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.

Etablerad media mörkade först att det rörde sig om Anders Borg och omnämnde honom till en början som ”ex-ministern”. De gick inte ut med hans identitet förrän Borg själv skrev om händelsen på Facebook.

Folkförrädaren Anders Borg är förlovad med judinnan Dominika Peczynski och han arbetar idag bland annat som vice ordförande i investmentbolaget Kinnevik och rådgivare åt den judiska Wall street-banken Citigroup. Redan under sin tid som finansminister gjorde han sig dock känd för att hjälpa banker, då han bland annat lånade ut skattepengar i princip räntefritt för att finansiera bankvinster på utländska finansmarknader.

Tidigare i år delgavs Anders Borg misstanke om mutbrott. Borg ska under tiden som finansminister i Fredrik Reinfeldts Alliansregering ha deltagit i jakter som anordnats skogsindustribolaget Holmens huvudägare och ordförande Fredrik Lundberg. Borg ska dock endast ha betalat 2 500 kronor för deltagandet vilket är betydligt mindre än vad jakten egentligen kostade.

Källor:
Uppgifter: Anders Borg visade könet på fest – och hotade arrangören
Ex-ministern blottade sitt kön på barnfamiljsfesten
Anders Borgs Facebook


  • Publicerad:
    2017-08-04 10:39