INRIKES Under gårdagen meddelade judinnan Dominika Peczynski bryskt att hon och tidigare finansminister Anders Borg skulle skilja sig ”utan betänketid”. Men idag har hon ändrat sig och säger att hon bara var ”sur” på grund av ”för lite uppmärksamhet”.

Ett Facebook-inlägg från judinnan Dominika Peczynski under onsdagen skapade stora rubriker i mainstreammedia. I inlägget meddelade hon att hon och den före detta finansministern Anders Borg (M) skulle skilja sig.

“Anders Borg och jag har gemensamt idag ansökt om skilsmässa. Eftersom vi inte har hemmaboende barn tillsammans så träder äktenskapsskillnad i kraft utan betänketid. Inga kommentarer. Slut på meddelande”, skrev Peczynski.

Men idag har judinnan ändrat sig, vilket hon meddelar i en exklusiv intervju med Stoppa Pressarna. Till skvallersajten beskriver hon gårdagens beslut som ”ett misstag”.

— Han gav mig ingen uppmärksamhet, jag blev sur och övertalade Anders att skilja sig, berättar hon.

Dominika Peczynski och Anders Borgs förhållande inleddes som en otrohetsaffär medan Borg fortfarande var gift med modern till sina barn.

2014 avslöjades dock affären och Borg valde att avsluta sitt 20-åriga äktenskap för kändsjudinnans skull och gifte sig med henne under en judisk cermoni i Stockholms synagoga för drygt fyra år sedan.